Λίγος για…αμορτισέρ

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ είναι ο χειρότερος, ούτεο πονηρότερος. Παίρνουμε για δείγμα τον κ. Καρατζαφέρη, γιατί οι άλλοι δεν«εκφράστηκαν», κρατώντας πισινή. Τη στάση του πριν και μετά. Τότε που οι ψήφοικρύβονταν πίσω απ’ τον Εφραίμ που τον ήθελε «στα σίδερα» και σήμερα που, ωςπρόθεση ψήφου, βρίσκεται στα μυαλά θρήσκων, θρησκόληπτων και κάθελογής…πονόψυχων. ΚΑΙ, βέβαια, η Δικαιοσύνη θακάνει τη δουλειά της και δεν χρειάζεται υποδείξεις.
Κι αν η ηθική συμπαράστασηστον «Γέροντα» είναι δικαίωμα, ο ξεσηκωμός είναι ..........περίεργος, έως ύποπτος. Τακόμματα διαβλέπουν ψήφους προσδοκώντας «κέρδη», αλλά υπάρχουν και οι«ανησυχούντες». Κάποιοι του έκλειναν ραντεβού, του άνοιγαν τις πόρτες τωνυπουργείων και του’ στρωναν χαλί να περπατήσει για συσκέψεις εν κρυπτώ,φωτογραφίζονταν «θρησκευτική αδεία» και τώρα «δεν ξέρουν, δεν θυμούνται». Δενσπεύδουν να του φιλήσουν το χέρι ευλαβικά, να ξαναφωτογραφηθούν μαζί του-είναιο πονηροί και προνοητικοί. Ο κ. Καρατζαφέρης «εκτίθεται», με στόχο φανερό. Να κυβερνήσει την Ελλάδα(!)έστω και για μια μέρα. Με την ψήφο «εθνικοφρόνων»-συνονθύλευμα θρήσκων,«πατριωτών» και πατριδοκάπηλων, ανάμικτων με έντιμους δεξιούς.
ΤΙ θέμα μας είναι άλλο. Έχεινα κάνει με τα κίνητρα των διαμαρτυρομένων και το «ενδιαφέρον» των κομματικών.Αντί να υπογραμμίσει την ύπαρξη του κράτους και τη λειτουργία του στησυγκεκριμένη περίπτωση, στέλνει απεσταλμένο, γραφή και μήνυμα στον ρασοφόρο.«Εδώ είμαι, φτάνει να’ ναι και η ψήφος των πιστών με τον ΛΑ.Ο.Σ. Μη μαςπρολάβουν άλλοι-είμαστε οι πιο γνήσιοι του Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, μη μαςφάνε στη στροφή ευκαιριακοί και θέσει εθνικόφρονες».ΚΑΠΩΣ έτσι σκέφτονται ΟΛΟΙτους και ξεκινούν αγώνα προεκλογικό. Για το «φυλάξαι τ’ αγαθά» και η ζωή εκτόςκοινοβουλίου είναι δύσκολη. Για το χρήμα και τα προνόμια κι ας το περνάνεέντεχνα πως με το βουλευτιλίκι δεν γίνεσαι πλούσιος. Παραμένουν στο κόμμα,χειροκροτούν τον αρχηγό, καθαρίζουν για το σινάφι κι όταν τους ζητήσεις ονόματακαταθετών της Ελβετίας κλωτσάνε τις πέτρες ή πάνε για…κατούρημα. ΤΟΥΣ ζητάμε να αποκηρύξουν(δίκην Σατανά) την ψήφο και να τρέξουν για την Ελλάδα που ξεψυχάει. Νασυνεδριάσουν κατεπειγόντως και να νομοθετήσουν, για να δούμε κάποιους κλέφτεςκαι κλεφταράδες στα σίδερα. Ο Εφραίμ είναι λίγος για…αμορτισέρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα