ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Διαπαιδαγώγηση


Κώστα Δημ. Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Κάποτε στοχεύαμε στην "Διάπλαση των Παίδων" προκειμένου να αποκτήσουμε πεπαιδευμένους /καλλιεργημένους χρήσιμους στην Κοινωνία νέους.Σταδιακά και εκφυλιστικά οι διαμορφωτές /παιδαγωγοί - δάσκαλοι έπαψαν να υπάρχουν. Eπακολούθησε μεταλλαγή /μετάλλαξη, μορφολογικά δυσειδής.Οι δύσμορφοι νέοι μας δεν απώλεσαν μόνον τους παιδαγωγούς τους, αλλά - το χειρότερο- απορφανίστηκαν και από καθοδηγητικά πρότυπα /παραδείγματα. Το χείριστο όμως είναι πως οι ταγοί, πολιτικοί, πνευματικοί κ. α, δίδουν απεχθή παραδείγματα προς αποφυγή. Όσο περνούν τα
χρόνια, τόσο επιδεινώνεται η εθνοβόρος αυτή κατάσταση. Αυτονόητο, κοινός τόπος , πως αν μια χώρα δεν διαθέτει καλλιεργημένους νέους, μορφωμένους (με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου: μορφή ) τότε δεν έχει ελπίδα. Οι εξουσιαστές μας έφθασαν στο έσχατο και αίσχιστο σημείο να προσκαλούν αναίσχυντα και ανερυθρίαστα μαθητές στο Κυνοβούλιο τους. Προφανώς επειδή επιθυμούν οι νέοι μας να βιώσουν την χυδαιολογία / αισχρολογία, τους προπηλακισμούς, την συκοφάντηση, την αλληλοεξόντωση. Δεν αποκλείω οι πολιτικάντηδες της .......προοδευτικής οπισθοδρόμησης να προχωρήσουν και σε καθιέρωση μαθήματος Χυδαιογλωσσίας σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης προκειμένου να ολοκληρωθεί το αφελληνιστικό τους έργο (!).
Κάποιοι ... εκσυγχρονιστικότεροι φονταμεταλιστές του εν λόγω εσμού, δεν θα ησυχάσουν/ικανοποιηθούν εάν οι μαθητές δεν αφομοιώσουν τα ηθικά Κυνοβουλευτικά παραδείγματα των ταγών.

ΥΓ. Τι είδους πνευματική, ηθική, αξιακή τύφλωση έχουν πάθει; Αλλά και τι σοβαρά προβλήματα ακοής, που δεν τους επιτρέπουν να ακούσουν τον ήχο από το ξύσιμο του πάτου του βαρελιού που έχουμε πιάσει. Μερικοί υποφέρουν από παρακουσία και εκλαμβάνουν την κοινωνική μας χασμωδία ως αρμονική ψαλμωδία!
Keywords
Τυχαία Θέματα