Καταρρέει η Κυβέρνηση! Μεθοδεύει την πτώση του ο Αλέξης Τσίπρας...

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί εάν σκεφθεί κανείς τις αντιστάσεις επ΄αυτού που προβάλλει η Γερμανία και όχι μόνο.

“Είμαι προβληματισμένος από την μη εποικοδομητική συμπεριφορά του ταμείου....
σε οικονομικά
και δημοσιονομικά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι μετά από έξι χρόνια διαχείρισης της εξαιρετικής κρίσης, η Ευρώπη πλέον έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τα ενδοευρωπαϊκά θέματα”.

“Το ΔΝΤ συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα με τη μορφή τεχνικού συμβούλου. Η Ελλάδα, έχοντας επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να χρειαστεί περίπου τα 20 από τα 25 δισ. της αρχικής πρόβλεψης της συμφωνίας, έχει πλέον πολύ μικρότερες δανειακές ανάγκες. Καθώς η προβλεπόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν της τάξης των 23 δισ, υπάρχει ενδεχόμενο να μην κριθεί αναγκαία. Θεωρούμε ότι η είσοδος του ΔΝΤ στα δημοσιονομικά προγράμματα του πρόσφατου παρελθόντος ήταν ένα ευρωπαϊκό λάθος.

Το ίδιο το ΔΝΤ άλλωστε παραδέχτηκε τα σφάλματά του προ ημερών, τόσο για το γεγονός ότι δεν έγινε από την αρχή αναδιάρθρωση του χρέους, όσο και για το ότι η μείωση μισθών και συντάξεων ήταν αυτοσκοπός. Η χώρα μας συνεχίζει να έχει κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στο Ταμείο, οι οποίες έρχονται από τις άστοχες συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Από εκεί και πέρα, η συμμετοχή του είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί και θα αποφασίσει τελικά το ίδιο το ΔΝΤ, τον ερχόμενο Μάρτιο”
Keywords
Τυχαία Θέματα