Καμία γιατρειά...


Ο ματωμένος κύκλος του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας του 2017 μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ έκλεισε μες στην εβδομάδα! Εξι χρόνια μετά το σοκαριστικό… πάρτι χουλιγκανισμού που έστησαν οι οπαδοί των «δικεφάλων» πάνω στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου η... Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι τα αίσχη που παρακολουθήσαμε από την τηλεόραση σε απευθείας
μετάδοση τα προκάλεσαν μόνο 16 άτομα και απ’ αυτά τα οκτώ οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Προφανώς ο υπόλοιπος κόσμος που συμμετείχε στα άγρια επεισόδια ήταν περαστικός και άθελά του έμπλεξε στις οπαδικές εχθροπραξίες που είχαν φόντο τη γιορτή του ποδοσφαίρου, τον τελικό του Κυπέλλου.

Το πρόβλημα της οπαδικής βίας στη χώρα μας φουντώνει με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού πριν από περίπου 16 μήνες.

Σημαντικό μερίδιο ευθύνης γι’ αυτήν τη γάγγραινα του ποδοσφαίρου, πέρα από τις ομάδες, έχουν οι διωκτικές αρχές και η Δικαιοσύνη. Εκατοντάδες χούλιγκαν λεηλάτησαν τον Βόλο, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο Πανθεσσαλικό, αλληλομαχαιρώθηκαν και για όλα αυτά τα έκτροπα στη φυλακή κατέληξαν οκτώ οπαδοί και άλλοι τόσοι τη γλίτωσαν με αναστολή.

Από την άλλη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ως υφυπουργός Αθλητισμού για μια τετραετία «ξήλωνε» και «έραβε» νόμους και διατάξεις για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Οποιο μέτρο κι αν πήρε, στην πράξη αποδείχθηκε αναποτελεσματικό.

Η οπαδική βία χτυπάει κόκκινο ακόμη και όταν δεν έχει αγώνες. Μια λύση θα ήταν το «ιδιώνυμο» για την αθλητική βία, για να ξέρουν οι παραβάτες πως αν προκαλέσουν σοβαρά επεισόδια σε αθλητικούς χώρους, θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο και ενδεχομένως να καταλήξουν για λίγες ημέρες στη φυλακή.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει και η δολοφονία του Αλκη δυστυχώς δεν άλλαξε τα δεδομένα...

Σάββας Λιβάνιος

documentonews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα