Καλαματιανούς μπάφους για τη ΝΔ : Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα με τον εαυτό του – Θα διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν στο παρελθόν

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ... ΖΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟ

Θετική ήταν η αποτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών από την Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.
Η συνεδρίαση του κόμματος στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού ολοκληρώθηκε λίγο μετα τις 21.00, όταν και ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε τηρώντας σιγή ιχθύος για το πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός.
Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει ότι: "Κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Αποτιμήσαμε θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα και θα το κάνουμε με χαμόγελο”.

Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, τα βασικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος είναι τα εξής:
- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα που μόνος του είχε βάλει στις Ευρωεκλογές
- Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πως δεν έχει πια δυναμική.
- Η Νέα Δημοκρατία έχασε ψήφους γιατί κυβέρνησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
- Η Χρυσή Αυγή δεν πήρε ούτε το 16% που προεξοφλούσε η ίδια, ούτε το “διψήφιο” ποσοστό που της έδιναν οι περισσότερες σφυγμομετρήσεις.

Στη συνέχεια η Εκτελεστική Γραμματεία περιγράφει τις ευοίωνες προοπτικές της Νέας Δημοκρατίας:
- Υπάρχουν σημαντικές "εφεδρείες" που λόγω χαλαρότητας της ψήφου δεν στήριξαν αυτή τη φορά το κόμμα, αλλά κερδίζονται "αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας από εδώ και μπρος. Και ως κυβέρνηση και ως κόμμα", αναφέρουν στελέχη της ΝΔ.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει οροφή και ήδη υποχωρεί. Οι ΑΝΕΛ έχουν ξεφουσκώσει, παρά το όργιο του λαϊκισμού στο οποίο επιδόθηκαν. Η ΔΗΜΑΡ "τιμωρήθηκε", παρά το ότι το έπαιξε "αντιμνημονιακή" κι από την ώρα που το έπαιξε αντιμνημονιακή! Η Χρυσή Αυγή είδε τη δυναμική της να ανακόπτεται και έφθασε κι εκείνη την οροφή της.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πιθανή υπό προϋποθέσεις:
- Πρώτον, ότι η κυβέρνηση δίνει μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, τη μάχη για να φανεί η προοπτική της ανάπτυξης
- Δεύτερον, στο βαθμό που διορθώνονται κάποιες αδικίες που έγιναν στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον εισπρακτικό μηχανισμό, αλλά και δίνονται κάποιες ελαφρύνσεις, εκεί που αυτό είναι δυνατό, χωρίς να τίθεται η χώρα σε κίνδυνο να βρεθεί ξανά σε κρίση ελλειμμάτων…
"Είπαμε: δεν τάζουμε αυτά που δεν έχουμε να δώσουμε, δεν παραβλέπουμε αυτά που μπορούμε να δώσουμε και δεν ξεχνούμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί…", αναφέρεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα.
- Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αγκαλιάσουν ξανά εκείνους που χωρίς να φύγουν από την παράταξη και να περάσουν «απέναντι» ψήφισαν χαλαρά, ψήφισαν πολύ μικρά κόμματα ή δεν ψήφισαν καθόλου.
- Τέταρτον, να μην υπάρξει ακυβερνησία.
Keywords
Τυχαία Θέματα