Η Βουλγαρία απέλασε τούρκο διπλωμάτη με συνοπτικές διαδικασίες

Σε ανακοίνωσή του Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει την απέλαση τούρκου διπλωμάτη από το προξενείο του Μπουργκάς.

Συγκεκριμένα ο Uğur Emiroğlu, ακόλουθος κοινωνικών υποθέσεων στο τουρκικό προξενείο του Μπουργκάς, έχει κηρυχθεί persona non grata....
, για «δραστηριότητες ασυμβίβαστες με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις». Λίγο μετά, άλλες αναφορές πληροφορούν ότι η Τουρκία ανταπέδωσε ζητώντας από τη Βουλγαρία να ανακαλέσει τον πρόξενό της στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Emiroğlu, πρώην ιμάμης σε διάφορες πόλεις
της Τουρκίας και στο Στρασβούργο στη Γαλλία, αναφέρεται πως έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στη Βουλγαρία ασχολούμενος με θρησκευτικές δραστηριότητες. Λέγεται επίσης ότι είχε επιδιώξει να ασκήσει πίεση στους ανθρώπους για την υποστήριξη Lyutvi Mestan, ανατραπέντος ηγέτη του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών ενώ ήταν συχνός επισκέπτης στην πόλη του Σούμεν, όπου είχε παρέμβεισε θέματα διεξαγωγής υπηρεσιών και τον τρόπο άσκησης της προσευχής.

Είναι γνωστό ότι και η Βουλγαρία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με το μουσουλμανικό στοιχείο και τις πρακτικές της Αγκυρας. Σε αντίθεση όμως με τη χώρα μας φαίνεται ότι διαθέτει σοβαρό κράτος και κυβέρνηση η οποία διαθέτει κόκκινες γραμμές.
Keywords
Αναζητήσεις
η βουλγαρια ανακοινωσε οτι δεν επιθυμει τον τουρκο διπλωματη
Τυχαία Θέματα