Η συμφωνία Μαξίμου με αντιφρονούντες...


Στο τέλος της δεύτερης σύσκεψης στην Πειραιώς με θέμα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, μια άτυπη ...συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και αντιφρονούντων βουλευτών, που περιελάμβανε δύο σκέλη: Το πρώτο ήταν πως όσοι διαφωνούν δεν θα βγαίνουν στα κανάλια να επιχειρηματολογούν κάνοντας…. καμπάνια κατά του νομοσχεδίου και φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Το δεύτερο ήταν ότι θα αποφευχθεί να βγουν μαζί σε ένα κανάλι ένας υπέρ και ένας κατά του γάμου, εκπέμποντας μια εικόνα Βαβέλ της κυβέρνησης. «Σκέψου σε ένα κανάλι να βγουν μαζί ο Πλεύρης και η
Ζαχαράκη και να κάνουν αντιπαράθεση», ήταν η ατάκα που ειπώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος, βάζοντας φρένο σε μια τέτοια κωμικοτραγική εικόνα.


Διαρροή της ΕκκλησίαςΗ συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερωνύμου, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες, διέρρευσε από εκκλησιαστικές πηγές, μιας και το Μαξίμου αιφνιδιάστηκε από τη δημοσιοποίησή της, αφού είχε συμφωνηθεί να κρατηθεί μυστικό. Οπως φαίνεται, όμως, κάποιος πέριξ του Αρχιεπισκόπου δεν το σεβάστηκε και τη διέρρευσε, κάτι που δείχνει ότι το σύστημα επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής παίζει τα δικά του παιχνίδια.
Υποψηφιότητα ΑμυράΜία από τις υποψηφιότητες που σκέπτονται πολύ σοβαρά στο Μαξίμου για τις ευρωεκλογές είναι ο Γιώργος Αμυράς. Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος στάθηκε άτυχος στις τελευταίες εκλογές, καθώς, ενώ εξελέγη στα Γιάννενα, λόγω της κατανομής έχασε τελικά την έδρα του στο παραπέντε. Αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Αμυράς διαθέτει στοιχεία που αρέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χρεώνεται και το ότι ως υφυπουργός Περιβάλλοντος έφερε εις πέρας διάφορα πρότζεκτ, όπως ο καθαρισμός των δασών και τα απάτητα βουνά. Μάλιστα, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει για τις ευρωεκλογές συμπεριλαμβάνεται το όνομά του, κάτι που δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στις λίστες.
Τα παράπονα στον ΒαρτζόπουλοΣυνιστώ λίγη υπομονή, καθώς μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου έχω την αίσθηση πως θα δούμε πολλές κυβιστήσεις ακόμη. Ωστόσο, ένα πρώτο κλίμα που έχω λάβει είναι ότι κάποιοι σκληροί σαμαρικοί είναι δυσαρεστημένοι με κάποιους άλλους σαμαρικούς, οι οποίοι με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών φαίνεται να κόβουν τον ομφάλιο λώρο με την πολιτική τους μήτρα. Χαρακτηριστικά έμαθα ότι ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος έγινε δέκτης παραπόνων από την πλευρά παλαιών του φίλων, γιατί δεν ακολούθησε τη γραμμή της καταψήφισης...
Θεωρείο
Η Καθημερινή
Keywords
Τυχαία Θέματα