Η κύκλωση του τετραγώνου

Του Δημήτρη Α.Γιαννακόπουλου
Αφού η βουλή δεν κατάφερε να τετραγωνίσει τον κύκλο τηςελληνικής χρεοκοπίας, ας κυκλώσει ο λαός το τετράγωνο της βουλής για να δώσειλύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν οι αντιπρόσωποί του.
Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες κατάντησαν μία ατέλειωτηφαρσοκωμωδία, κινούμενες στα όρια του γράμματος του συντακτικού νομοθέτη, αλλάστην ........ουσία διασύροντας κάθε έννοια δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας. Τοσύνταγμα δεν υπάρχει για να
κινείται η πολιτική και θεσμική τάξη στα όρια του ήνα τα ξεπερνά με την επίκληση καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Η έννοια της κομματικήςπειθαρχίας είναι αντίθετη με το πνεύμα του συντακτικού νομοθέτη. Άρα το πνεύμασκοπιμότητας των ηγεσιών του δικομματισμού καταστρατηγεί την πρακτική τηςλαϊκής κυριαρχίας επί της οποίας όφειλε να εδράζεται. Από κει και πέραθεμελιώνεται ένα κοινοβουλευτικό έκτρωμα, σκιάχτρο των δημοκρατικών θεσμών, πουπροσβάλλει έως εξευτελισμού το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο δικομματισμός, αφού προηγουμένως μέσω του πελατειακούκαθεστώτος και της διαπλοκής διέφθειρε τον ελληνικό λαό και αποϊδεολογικοποίησετην πολιτική διαδικασία νοθεύοντας παράλληλα και διαρκώς τους όποιουςδημοκρατικούς θεσμούς που υποκριτικά ή/και υποχρεωτικά εισήγαγε, έφτασε στοσημείο, για να περισώσει τα συμφέροντα που στην πραγματικότητα υπηρετεί, ναγελοιοποιηθεί απολύτως στα μάτια όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά και των ξένωνπαρατηρητών που συγκυριακά εστίασαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους στην χώρα μας.Οι μπατζανάκηδες της εξουσίας κατάφεραν να γίνουν ρεζίληδες του κόσμου, ακόμακαι – ή αν θέλετε περισσότερο – σταμάτια των ομολόγων τους, οι οποίοι τους διασύρουν στα διάφορα ευρωπαϊκάσυμβούλια.
Οι εναπομείναντες κυρίες και κύριοι βουλευτές που θαψηφίσουν - με αυτόν μάλιστα τον απολύτως εξευτελιστικό τρόπο για τιςκοινοβουλευτικές διαδικασίες - υπέρ του«πακέτου» της τρόικας, ας γνωρίζουν ότι το πράττουν ώστε να υποστηρίξουν τηνεδραίωση μίας «selfish and exclusiveeconomic league», σε απόλυτη αντιδιαστολή με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είναισαν ο ελληνικός λαός να πολέμησε εναντίον κάποιου εχθρού και αφού ηττήθηκε νακαλείται να συνομολογήσει μία μορφή ειρήνης σύμφωνα με την οποία το κράτοςμεταβάλλεται σε vessel state (υποτελή πολιτεία), η οποία συνδέεται θεσμικά,διοικητικά και οικονομικά με ένα οικονομικό κέντρο μέσω μίας συνθήκης πολιτικοοικονομικήςυποδούλωσης. Και αυτό με πρόσχημα την απειλή άμεσης χρεοκοπίας μίας χώρας ηοποία είναι ήδη ενταγμένη σε χρεοστάσιο!!
Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα αφού πρώτα οδήγησε την χώρα σε πιστωτικήκρίση, εκβίασε με στάση πληρωμών στο εσωτερικό, έτσι ώστε η πρώτη δανειακήσύμβαση να γίνει νόμος του κράτους, ενώ σήμερα απειλεί με το ίδιο πρόσχημα,αλλά ασφαλώς πιο έντονα, για να κυρωθεί το συνολικό πακέτο της συμφωνίας τηςηγεσίας του δικομματισμού με την τρόικα από τα τρία πέμπτα του συνόλου τωνβουλευτών. Αν συμβεί αυτό τότε το Σύμφωνο αυτό παράδοσης της χώρας θα έχειαυξημένη ισχύ έναντι του συντάγματος και γενικότερα της εσωτερικής έννομηςτάξης. Αν μπείτε
Keywords
Τυχαία Θέματα