Η Ισχύς εν τη .... Διασπάσει;



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Πολιτιστικό τσουνάμι (συμ) παρασύρει τη Ν.Δ.Αγαπημένοι, με τις γιορτές, το πιάνο, τα "Γαλλικά" τους τη διάχυτη γαλατική ευγένεια, τις ανταλλαγές φιλοφρονήσεων και - κυρίως- την (κεντροδεξιά;) ομοψυχία τους.Δυστυχώς δεν γίνεται το κοινό (κατ' εξοχήν το Νεοδημοκρατικό) κοινωνό των τεκταινόμενων, το μέγεθος της αμάχης.Τα ΜΜΕπιλεκτικής Επιφύλαξης επιδαψιλεύουν ειδική μεταχείρηση συγκάλυψης.Ίσως από ( όψιμη;) σεμνοτυφία ή φιλικών δεσμών αλληλοεξυπηρέτησης.Ευτυχώς
που έχουμε και ένα καλό φίλο και σύμμαχο τη Γαλλία η οποία συμπαραστέκεται σε δύσκολες ώρες με αποστολές ανωτάτων αξιωματούχων, ακόμη και του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση των "Γαλλικών" των πολιτικών μας.Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα, αρνητικά για τη Ν.Δ.Οι αλληλοσπαρασσόμενες φατρίες............. αδυνατούν να κρύψουν το χάσμα ανάμεσά τους.
Όλοι ομιλούν (επειδή ακριβώς δεν την πιστεύουν) για την ανάγκη της ενότητας του κόμματος και εμφανίζονται ως εγγυητές της. Δεν πείθουν πλέον , και όσο προχωρούν προς την τελική εκλογή, τόσο αποκαλύπτονται. Σε σημείο μάλιστα αδικαιολόγητο, αυτοκαταστροφικό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μόνον:Ουδείς, μέχρι πρότινος αμφισβητούσε τον ενωτικό ρόλο του (προσωρινού) Προέδρου.Ήταν και το μεγάλο του ατού. Ο "Άσσος" του, το πλεονέκτημα του έναντι των άλλων συνδιεκδικητών της Αρχηγίας.Και ξαφνικά (Σ.Σ Να δεχθώ όχι αδικαιολόγητα ) εκνευρίζεται και τα τινάζει όλα στον αέρα. Καίει τον "Ασσο" του. Δυναμιτίζει το κλίμα και δημιουργεί το πρώτο σοβαρό ρήγμα /πλήγμα στην ενότητα. Εκτιμώ πως ο ίδιος - ανεξάρτητα αν το έκανε συνειδητά ή παρασυνείδητα ή λόγω, τυχόν, αδυναμίας αυτοσυγκράτησης ή ο,τιδήποτε άλλο- ψαλίδισε τις πιθανότητες εκλογής του και απογοήτευσε όσους τον ήθελαν στο τιμόνι. Το πρόβλημα όμως δεν πρέπει να εστιαστεί στο συγκεκριμμένο πρόσωπο, αλλά στην συνολική νοοτροπία, την αρχομανία, την ιδιοτέλεια. Προσπαθούν οι επίδοξοι αρχηγοί να ηγηθούν ενός κόμματος, που δεν έχει ταυτότητα. Ας επικεντρωθούν πρώτα εκεί και μετά θα είναι ευκολότερο το να συνεννοηθούν (στα Ελληνικά, Αγγλικά ή ... "Γαλλικά") ως προς το ποιός είναι ο κατάλληλος για ηγέτης.

Εναλλακτικά ας διαλύσουν το μαγαζί (Σ.Σ Κάτι λίαν πιθανό, όπως το πάνε) και ας πάρει ένα (από)κομμα από το κόμμα ο καθένας, ώστε να ικανοποιηθούν οι αρχηγικές φιλοδοξίες όλων(;).

ΥΓ Εξαιρετικά δυσχερής και ιδιαίτερα ευαίσθητη είναι πλέον η θέση του νυν Προέδρου της Ν.Δ. Οι ενδοκομματικές ισορροπίες είναι εύθρυπτες. Οφείλει να αποφύγει τη διάσπαση / κατακερματισμό με όποιο προσωπικό κόστος και αν απαιτηθεί. Ακόμη και με, έγκαιρη, παραίτηση από την υποψηφιότητα του. Η τελική αποτίμηση και κατάταξη θα περιλαμβάνει: ενωτικούς και διασπαστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα