Η Εθνικη θέλει νέο προπονητικό γιατί το υπάρχον παραχωρείται στον Λάτση!

Το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, υπάρχει, λειτουργεί, προσφέρει περισσότερο από πενήντα χρόνια. Στους χώρους του, έχουν αθληθεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, πρωταθλητές του στίβου, αλλά και όλων των αθλημάτων, η Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα.Είναι το μοναδικό πλήρες αθλητικό κέντρο στην χώρα, ανοιχτό στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.Έχει όμως την "ατυχία" να βρίσκεται μπροστά από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.Και πέρα από τα χιλιάδες στρέμματα που χρειάζεται η Lamda για να φτιάξει το "Ελληνικό Μονακό", αποφάσισαν να περάσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και το αθλητικό κέντρο στην εταιρεία
που θα μας φτιάξει χώρους για να .. περνάμε ευχάριστα!! Μα στο συγκεκριμένο χώρο, όσοι θέλουν να αθληθούν.. περνάνε ευχάριστα.
Είναι ανοιχτό και με ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε πολίτη, αλλά ταυτόχρονα έχει και εγκαταστάσεις στέγασης πρωταθλητών σε πολλά ολυμπιακά αθλήματα. Ποια λογική μας αναγκάζει, ένα χώρο στον οποίο περνάμε ευχάριστα, να τον καταστρέψουμε για να φτιάξουμε κάτι άλλο, στο οποίο θα περνάμε πάλι .. ευχάριστα; Εκτός αν σε αυτόν τον καινούργιο χώρο, δεν θα έχουμε πλέον όλοι πρόσβαση, αλλά μόνο οι πελάτες της Lamda.
Πως προέκυψε η "Δέσμευση Σαμαρά"
Ένα από αυτά τα γήπεδα είχε παραχωρηθεί και στην ΕΠΟ, για τις ανάγκες της Εθνικής.Τώρα μετά την επιστολή των διεθνών προς τον Α.Σαμαρά, είδαμε να γίνεται πρώτης είδηση η "δέσμευση" του πρωθυπουργού, για την δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα εξής.
Δεδομένου ότι υπήρχε προπονητικό κέντρο, το οποίο παραχωρείται στην Lamda.. και επειδή όπως είναι φυσικό, το να δημιουργήσεις ένα νέο, έχει ένα κόστος...Το κόστος αυτό, έχει υπολογισθεί στο τίμημα που στο μέλλον(!!) θα καταβάλλει η Lamda προς το Ελληνικό Δημόσιο;Αν όχι... (το πιθανότερο), ποιος θα αναλάβει αυτό το κόστος; Το Ελληνικό Δημόσιο; Ο επενδυτής;
Αν αυτό δεν πρόκειται για σπατάλη δημοσίου χρήματος, τότε τι είναι;
Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε, όταν χάθηκε από τον Πειραιά ο αθλητικό χώρος στο βοηθητικό του Καραισκάκη, είχε δοθεί στην ΕΟΑ η υπόσχεση κατασκευής ενός νέου αθλητικού χώρου που θα εξυπηρετούσε τα σωματεία του Πειραιά. Τόσα χρόνια μετά, βρέθηκε αυτός ο χώρος;
Μια αθλητική γενιά στον Πειραιά. παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις - έχει υπογραφεί και μνημόνιο - , δεν έχει χώρο άθλησης. Μήπως θα το κατασκευάσουν οι εφοπλιστές και επιχειρηματίες που εκτός από τον Ολυμπιακό, κατέλαβαν και τον Δήμο;Το πιθανότερο είναι, ότι όπως παρά τι υποσχέσεις δεν κατασκευάστηκε ποτέ νέο αθλητικό κέντρο στον Πειραιά, έτσι δεν κατασκευαστεί ποτέ κάτι ανάλογο με Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά.
Άλλωστε η υποσχέσεις στην Ελλάδα ξεχνιούνται, τη φάτσα του Α.Σαμαρά να υπόσχεται την ώρα που η Εθνική ποδοσφαίρου κατόρθωνε να προκριθεί σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός... αυτό μένει.
Ή έτσι νομίζουν.Α.Στ. Στη μακέτα της Lamda , στη θέση του Αθλητικού κέντρου.. .κατοικίες!!
kinisienergoipolites.blogspot.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/blog-post_9491.html#ixzz36A4xYVaC
Keywords
Τυχαία Θέματα