Η Χριστοδουλοπούλου μίλησε για Ρωσοπόντιους στη Βουλή!

Μια απίστευτη και ανιστόρητη γκάφα έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους Έλληνες του Πόντου.
Μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, στην εισηγητική της ομιλία έκανε λόγο για «Ρωσοπόντιους», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής.

«Είναι Έλληνες με ποντιακή καταγωγή», της υπέδειξε ο εισηγητής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς. Αντίδραση υπήρξε
και από τον Ηλία Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής: «Ρωσοπόντιοι οι Έλληνες του Πόντου, κυρία υπουργέ;» είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος, για να λάβει την απάντηση της Χριστοδουλοπούλου: «Μην πιάνεστε από αυτά για να κάνετε διακριτή την παρουσία σας».

Εντέλει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπάθησε να διορθώσει και είπε ότι η αναφορά έγινε εκ παραδρομής!

Κατά τα λοιπά, η Τ. Χριστοδουλοπούλου δήλωσε για το θέμα του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας ότι ενόψει της ψήφισής του στην Ολομέλεια, την επόμενη εβδομάδα, επιφυλάσσεται να φέρει επιμέρους νομοτεχνικές βελτιώσεις, στη βάση παρατηρήσεων που έκαναν εξωκοινοβουλευτικοί φορείς και βουλευτές επί διατάξεων του σχεδίου νόμου.

Απέρριψε ωστόσο τροπολογία του Ποταμιού, η οποία προβλέπει ως προϋπόθεση για την απονομή ιθαγένειας σε παιδιά αλλοδαπών την εξαετή φοίτηση στο Δημοτικό, και όχι, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, την εγγραφή του στην Α΄ τάξη.

Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης δήλωσε από την πλευρά του ότι το κόμμα του, που ως γνωστόν συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ικανοποιείται από τις προβλέψεις τεσσάρων άρθρων του ν/σ και δήλωσε ουσιαστικά ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές, θα τα καταψηφίσει.

pontos-news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα