Η «Αγία Οικογένεια» μαζί με την πολιτική, οικονομική και μιντιακή συμμαχία που την στηρίζει, ετοιμάζονται να αλώσουν τη χώρα

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να πλέει σε πελάγη προσωπικής και πολιτικής ευτυχίας. Τέτοια επιτυχία δεν είχε ζήσει η μεγάλη, ευρεία πολιτική οικογένεια των Μητσοτάκηδων (συμπεριλαμβανομένων φίλων και κουμπάρων), ούτε την εποχή του ιδρυτή της, αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Και έχει δίκιο η κ. Μπακογιάννη. Ο γιός της Κώστας Μπακογιάννης από περιφερειάχης Στ. Ελλάδας εξελέγη δήμαρχος στη πρωτεύουσα
με μεγάλη άνεση, ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης, πέτυχε ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές και ράβει κουστούμι πρωθυπουργού περιμένοντας νίκη και στις βουλευτικές ενώ ο κουμπάρος της Β. Μαρινάκης...
, εφοπλιστής, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και των περισσότερων ΜΜΕ στη χώρα, έχει τον πρώτο λόγο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά,καθώς η παράταξη του και ο ίδιος ως σημαίνων δημοτικός σύμβουλος, επανεξελέγησαν για δεύτερη τετραετία.

Τέτοια επιτυχία το Μητσοτακέϊκο δεν έχει ξαναδεί. Ο «πατριάρχης» της οικογένειας, αν ζούσε, πραγματικά θα ζήλευε την πολιτική επιρροή των μελών και στενών φίλων της οικογένειας του, πάνω στην πολιτική, οικονομική και μιντιακή ζωή της χώρας.

Αυτή λοιπόν η πολιτική οικογένεια της χώρας, είναι αυτή τη στιγμή, πολύ πιο κοντά από ποτέ, να «αλώσει» και τυπικά την πολιτική εξουσία. Γιατί ουσιαστικά το έχει πετύχει εδώ και καιρό.

Διότι τι άλλο, από «άλωση» είναι η διαρκής, αδιάλειπτη, απλόχερη και άνευ όρων υποστήριξη που παρέχει στην συγκεκριμένη οικογένεια, τον Κυρ. Μητσοτάκη και την πολιτική παράταξη που εκπροσωπεί, η διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων, φίλων επιχειρηματιών και ιδιοκτητών ΜΜΕ

Και αν νομίζετε ότι τα λέμε εμείς αυτά, κάνετε μεγάλο λάθος. Τα λένε οι ιδιοι. Για παράδειγμα, το σημερινό φύλο της εφημερίδας «Το Βήμα», ιδιοκτησίας Β. Μαρινάκη, όλως τυχαίως, μιλά στο πρωτοσέλιδό του για άτυπη συμμαχία υπέρ του κ. Μητσοτάκη, στην οποία συγκαταλέγει ένα «ρεύμα πολιτικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών δυνάμεων που ωθούν τη ΝΔ προς την εξουσία»!

Ναι, είναι αυτή η εφημερίδα, που ο ιδιοκτήτης της την κατατάσσει στην κεντροαριστερά!

Αυτή λοιπόν η νέα επιχειρηματικομιντιακή διαπλοκή, εδώ και περίπου 4 χρόνια, καλλιεργεί το έδαφος για την επιστροφή του παλιού, καλού κατεστημένου στη χώρα. Θα μπορούσε να ονομάζεται και «επιχείρηση παλινόρθωσης των νόμιμων ιδιοκτητών της εξουσίας στην Ελλάδα».

Και πράγματι, η επιχείρηση παλινόρθωσης του παλιού αποτυχημένου καθεστώτος πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, εξελίχθηκε σε έναν ολοκληρωτικό και άνευ προηγουμένου «πόλεμο» κατά των προσωρινών ενοικιαστών που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία των ελίτ, δηλαδή όσων διεκδικούν για τον εαυτό τους, το μόνιμη νομή της εξουσίας στο τόπο.

Ηταν ένας «πόλεμος» που τα είχε όλα. Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αποσιώπηση ειδήσεων, διαστρέβλωση πληροφοριών, εκμετάλλευση λαθών, fake news, αλλοίωση της πραγματικότητας, προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού, υπερβολική διόγκωση των αστοχιών της κυβέρνησης, πλήρης κάλυψη του αντιπάλου και προκλητική αποσιώπηση των σκανδάλων που τον έθιγαν, μικροπολιτικές σκοπιμότητες έως χυδαία προσωπική κριτική χωρίς αρχές και μέτρο αρκεί να πλήττεται ο Τσίπρας και η κυβέρνηση, καταπάτηση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφού ο σκοπός πάντα «αγιάζει» τα μέσα.

Το απόλυτο fake news της μεταπολίτευσης

Το αποτέλεσμα αυτής της ασύμμετρης επίθεσης που δέχθηκε η κυβέρνηση, από την άτυπη συμμαχία του αντισύριζα μετώπου, είχε ως αποτέλεσμα, να κατασκευασθεί η μητέρα όλων των fake news: Η απόλυτα ανίκανη κυβέρνηση, η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και ο χειρότερος πρωθυπουργός.

Και όλα αυτά κόντρα στη αλήθεια, την πραγματικότητα τη κοινή λογική. Ο άτυπος συνασπισμός παλινόρθωσης του παλιού καθεστώτος, με την καθοριστική συμβολή των Μέσων μαζικής Προπαγάνδας, κατάφερε να κάνει το άσπρο μαύρο. Η κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με τη κοινωνία όρθια, με σημαντική μείωση της ανεργίας, με μικρή έστω αύξηση μισθών, με αναπτυξιακούς ρυθμούς επί 9 μήνες, βαφτίστηκε συλλήβδην επικίνδυνη και άχρηστη.

Και αυτό τη στιγμή που οι βασικοί υπαίτιοι της κρίσης και της χρεοκοπίας, το παλιό πολιτικό κατεστημένο της χώρας, επί πέντε χρόνια βούλιαζε τη χώρα στην φτώχεια, την ανεργία, λεηλατώντας πόρους και περιουσία και στέλνοντας τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

Η άτυπη συμμαχία των ελίτ, με σκοπό την παλινόρθωση της εξουσίας τους, επέβαλε ένα ιδιότυπο καθεστώς αμνησίας στους πολίτες. Η μνήμη τους είχε διάρκεια το πολύ 4 χρόνων. Για όλα όσα συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια, ακόμη και τη χρεοκοπία, έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κόλπο της μεταπολίτευσης. Που επέβαλε στη συλλογική μνήμη την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας: Οι ένοχοι και υπεύθυνοι της καταστροφής έγιναν μέσα σε λίγο διάστημα τιμητές και σωτήρες.

Ο ρόλος της δημοσιογραφίας

Κατά την θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επαναπροσδιορίστηκε στην Ελλάδα η έννοια της δημοσιογραφίας στο σύνολό της. Και δεν μιλάμε για την άσκηση κριτικής και ελέγχου προς την εξουσία. Αυτό είναι αυτονόητο και επιβαλλόμενο. Μιλάμε για όλο αυτό τον μεταδημοσιγρσφικό τρόπο, που η άτυπη αντισύριζα συμμαχία εγκαθίδρυσε ως κανονικότητα στη χώρα. Μια «κανονικότητα» που επέβαλε αξιωματικά και αυθαίρετα ως θεμιτό και πολιτισμένο το ύφος και το ήθος του Αδωνι Γεωργιάδη αλλά όχι αυτά του Παύλου Πολάκη.

Η άτυπη αυτή, αντισύρριζα συμμαχία, εκ των πραγμάτων επικεντρώθηκε και στήριξε, ελλείψει άλλου, ένα πρόσωπο περίπου ως αναγκαίο κακό. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να αισθάνεται τυχερός. Είναι εξάλλου κοινό μυστικό ότι, ελάχιστοι πίστευαν και πιστεύουν στις ικανότητες του. Η ευρεία νίκη του στις ευρωεκλογές, εξέπληξε ακόμη και τους κοντινούς του ανθρώπους.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αναγκάσθηκε συχνά ακόμη και ο κουμπάρος της Ντόρας, ο επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης, να βάλει πλάτη, με συνεντεύξεις του, αντιλαμβανόμενος ότι το άλογος δεν τραβάει.

Τελικά όπως αποδείχθηκε, η κάλπη των ευρωεκλογών, συμπύκνωσε αυτό το αντισύριζα ρεύμα, ενισχύοντας αντικειμενικά, τον ισχυρότερο πόλο του. Τη ΝΔ του Κυριάκου. Ομως η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης της κυβέρνησης και όχι μια θετική ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ. Αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί στην επόμενη κάλπη. Κι αυτό, δεν είναι ούτε σίγουρο, ούτε εύκολο.

Η Προοδευτική Ελλάδα είναι πλειοψηφική και θα έχει τον τελευταίο λόγο

Οι ευρωεκλογές ανέδειξαν επίσης την διαχωριστική γραμμή της κοινωνίας και το υπαρκτό δίλημμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Το δεξιό μέτωπο, εμφανίσθηκε μεν ενισχυμένο, αν συνοπολογίσουμε και τις ακροδεξιές ψήφους, ωστόσο δεν αποτελεί την εκλογική και κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα.

Η προοδευτική Ελλάδα, η Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, η Ελλάδα των δικαιωμάτων και της ισονομίας, έχει ακόμη τον πρώτο λόγο. Αυτή η Ελλάδα καλείται να απαντήσει την επόμενη Κυριακή για το μέλλον της χώρας. Κόντρα σε συμφέροντα και ανίερες συμμαχίες, θα πρέπει να απαντήσει: Θα επιτρέπεψει την παλινόρθωση του παλιού, χρεοκοπημένου και διεφθαρμένου πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού συστήματος εξουσίας που κατέστρεψε τη χώρα, να την αλώσει ξανά και να βάλει στο στόχαστρο τους πολίτες χάριν των συμφερόντων του κεφαλαίου;

Ή θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο, οδηγώντας τη χώρα μπροστά, με δίκαιη ανάπτυξη για όλους, με κοινωνικό κράτος και ενίσχυση της εργασίας;

Το δίλημμα είναι καθοιστικό. Η απάντηση του κρίσιμη για όλους μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα