Η ΑΕΚ έζησε λίγο απ’ το παρελθόν και το μέλλον της

Το χρειαζόταν η ΑΕΚ αυτό που της συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ. Το χρειαζόταν πρώτος απ’ όλους ο κόσμος της, αυτοί που βρέθηκαν στις κερκίδες με τον καύσωνα και αυτοί που στήθηκαν μπροστά από τις τηλεοράσεις για να θυμηθούν τα παλιά, τις καλές της ημέρες, τις ευρωπαϊκές....
Το χρειάζονταν κυρίως οι πιτσιρικάδες οπαδοί της, τα παιδιά που δοκιμάζονται πολύ στο σχολείο από τα πειράγματα των συμμαθητών για μια ομάδα που παίζει σε μικρές κατηγορίες κόντρα
σε άσημους αντιπάλους.

Τους χρειαζόταν και των ποδοσφαιριστών της να έχουν μια τέτοια εμπειρία για να κόψουν δρόμο και να συνειδητοποιήσουν σε χρόνο dt το βάρος της φανέλας που φορούν. Βρέθηκαν να αντιμετωπίσουν παίκτες, τους οποίους έβλεπαν το καλοκαίρι στο Μουντιάλ, να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που πέρσι έκανε πρωταθλητισμό στην Ιταλία και τώρα ετοιμάζεται να παίξει στο Champions League, να κάνουν χειραψία με τον Φραντσέσκο Τότι.

Χαμογελούσαν σαν να έχουν πάει σε γιορτή οι περίπου 20 χιλιάδες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Δεν θα περνούσαν όμως τόσο καλά αν δεν έβλεπαν μια ΑΕΚ που για περίπου 20’ λεπτά, τα πρώτα του παιχνιδιού, ήταν καλύτερη από την μεγάλη αντίπαλό της. Ναι, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της Serie A δεν θα σκοτωνόταν η Ρόμα, δεν θα έβαζε τα πόδια στη φωτιά ούτε θα πατούσε γκάζι σε αυτόν τον καύσωνα. Και το 30% αυτής της Ρόμα όμως είναι ο ποιοτικότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να βρει μπροστά της η ΑΕΚ σε όλη τη σεζόν στην Football League.

Γι’ αυτό και ήταν δικαιολογημένα και τεκμηριωμένα τα χαμόγελα, τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα θεατών που έβλεπαν μια ΑΕΚ καλά τακτοποιημένη στο τερέν, που προσπαθούσε να αναπτυχθεί με ποικιλία συνδυαστικού ποδοσφαίρου, που αναπτυσσόταν με ταχύτητα και ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και αμυνόταν σωστά σε κάθε οργανωμένη επίθεση της μεγάλης αντιπάλου της. Για ακόμη ένα παιχνίδι η ΑΕΚ έβγαλε δουλειά προπονητή και ποιότητα ποδοσφαιριστών επιπέδου Super League.

Γι’ αυτό και το χειροκρότημα, την ώρα που η ΑΕΚ έβγαζε εικόνα ομάδας που θα μπορούσε να πλασαριστεί στην 5αδα της Α’ Εθνικής. Όλα αυτά βεβαίως απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε δημιουργικά, δηλαδή σε έναν τύπο παιχνιδιού πολύ διαφορετικό από αυτόν που η ΑΕΚ θα κληθεί να κάνει στην συντριπτική πλειονότητα των αγώνων που θα δώσει στη Football League. Μόνο στο κύπελλο μπορεί να χρειαστεί η ΑΕΚ να παίξει με τον τρόπο που έδειξε απέναντι στην Ρομα. Η ποιότητα όμως που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές της και η δουλειά που έβγαλε η ΑΕΚ στο γήπεδο είναι προδιαγραφές και υποσχέσεις για μια πολύ καλύτερη σεζόν συγκριτικά με την περσινή. Κόντρα στη Ρόμα η ΑΕΚ υποσχέθηκε στον κόσμο της ότι θα περνά, θα ψυχαγωγείται πολύ περισσότερο στο ΟΑΚΑ και στα υπόλοιπα παιχνίδια της, δηλαδή ότι η δοκιμασία θα είναι πιο ευχάριστη από την περσινή.
Keywords
Τυχαία Θέματα