Η Apple επιβεβαιώνει αυτό που φοβόμασταν! Τι συμβαίνει με τα παλαιότερα iPhone

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν δημοσιεύματα ανά τον κόσμο για ...χρήστες που παρατηρούσαν ότι τα παλαιά τους iPhone γίνονταν πιο «γρήγορα» μετά από αλλαγή της αρχικής μπαταρίας της συσκευής.

Αυτό οδήγησε στη δημιουργία θεωριών συνομωσίας ότι η Apple σκόπιμα «επιβραδύνει» τα παλαιότερα iPhones όταν νεότερα μοντέλα καθίστανται διαθέσιμα...
Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα η γνωστή
benchmark ιστοσελίδα Geekbench με ανάρτησή της επιβεβαίωνε ότι όντως οι επιδόσεις τα παλαιότερων iPhone επιβραδύνονταν όσο περνούσε ο καιρός.

Τελικά, όπως διαβάζουμε στο pestaola.gr, όλος αυτός ο θόρυβος ανάγκασε την Apple να προβεί σε διευκρινήσεις για τους λόγους που οδηγούν τα iPhone με παλαιότερες μπαταρίες να έχουν και χαμηλότερες επιδόσεις σε επίπεδο επεξεργαστή. Σύμφωνα λοιπόν με τις εξηγήσεις της Apple υπάρχει περιορισμός στα επίπεδα ισχύος που μπορεί να αντλήσει ο επεξεργαστής ενός iPhone, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ως εκ τούτου, υπάρχουν περιορισμοί στα όρια απόδοσης που μπορεί να πιάσει ένας επεξεργαστής.

Ουσιαστικά, αυτό που κάνει η Apple είναι να επιβραδύνει τις επιδόσεις ενός παλαιότερου iPhone ώστε να αποτρέψει πιθανή ξαφνική απενεργοποίηση της συσκευής και να προστατέψει έτσι τα ηλεκτρονικά υπό-συστήματα της συσκευής. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα χαρακτηριστικό που λανσαρίστηκε πέρυσι για τα iPhone 6, iPhone 6S και iPhone SE ώστε να εξομαλύνεται η παροχή ισχύος και να αποτρέπονται ξαφνικά shut down. Το χαρακτηριστικό αυτό έχει επεκταθεί και στο iPhone 7 με λειτουργικό σύστημα iOS 11.2, ενώ πρόθεση της εταιρείας είναι να προστεθεί και σε άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Με την συγκεκριμένη λειτουργία το iPhone «τραβάει» όση ενέργεια από την μπαταρία είναι απαραίτητη για να εκτελέσει τις εργασίες του και όχι όση ενέργεια απαιτείται ώστε η εργασία να εκτελεστεί ταχύτερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα