Γιούργκεν Σταρκ: "Ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κρίση"

Κατά της αναδιάρθρωσης τάχθηκε ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτιμώντας ότι όχι μόνο δεν θα λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά θα θέσει και την Ευρωζώνη αντιμέτωπη με ανυπολόγιστους κινδύνους.Επισήμανε μάλιστα ότι έχουν υποτιμηθεί οι τεράστιες και επιβλαβείς συνέπειες που θα προκαλούσε
η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες."Η ιδέα πως κάποιος θα μπορούσε να λύσει μία δημοσιονομική κρίση με μία απλή μείωση του χρέους -από μία.......... αναδιάρθρωση- αποτελεί συνεπώς ψευδαίσθηση", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ, υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να βρει υποστήριξη η νέα οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας, προειδοποιώντας ωστόσο ότι ένα νέο πακέτο στήριξης θα έθετε σε κίνδυνο της αναγκαίες μεταρρυθμίσεις."Στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας υπάρχει ευρεία υποστήριξη. Περιμένω ότι σύντομα κάτι τέτοιο θα συμβεί και με την Ελλάδα", τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα