Γενικός ξεσηκωμός κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων...


Μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση. Το σημείο συνάντησης ήταν στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι και η μαζική... πορεία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά με κατεύθυνση την Ομόνοια και μετά το Σύνταγμα.

Το κάλεσμα στο συλλαλητήριο ήταν από το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, αλλά στην πορεία

κατέβηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί φορείς, κινηματικές ομάδες και πολιτικές οργανώσεις, αλλά και χιλιάδες μαθητές και φοιτητές.

Η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Υπό κατάληψη δεκάδες σχολές

Στο ΕΜΠ, σε κατάληψη βρίσκονται και οι εννέα σχολές με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (Μηχανολόγοι, Μεταλλειολόγοι, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Αρχιτέκτονες, Χημικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Ναυπηγοί).

Στο ΕΚΠΑ, υπό κατάληψη είναι οι εξής σχολές: Φιλοσοφική, Νομική, Βιολογικό, Νοσηλευτική, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ενώ χθες αργά θα αποφάσιζαν το Μαθηματικό, το Φυσικό και τα Τμήματα Πληροφορικής και ΕΜΜΕ.

Σε κατάληψη και το Πάντειο, το Γεωπονικό, το Πανεπιστήμιο Πειραιά τουλάχιστον ως τις 23 Ιανουαρίου, όπως και σχεδόν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής...

efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα