Φόβοι για «κανόνι» και 180 απολύσεις σε Travelplanet24 και Airtickets

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκονται τα δύο μεγάλα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία Travelplanet24 και Airtickets, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ιστότοπων Capital και Euro2day, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Tripsta
αδυνατεί να εξυπηρετήσει οφειλές της που ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια ευρώ...

Το διαφαινόμενο «κανόνι» επηρεάζει 180 εργαζόμενους οι οποίοι φέρεται να έχουν ήδη ειδοποιηθεί για τον επικείμενο τερματισμό των συμβάσεών τους. Η εργοδοσία πάντως φέρεται να έχει δώσει διαβεβαιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων, σύμφωνα με το Capital.

Η υπόθεση δεν αιφνιδίασε την εγχώρια ταξιδιωτική αγορά, καθώς οι οφειλές της Tripsta προς αεροπορικές εταιρείες όπου κρατούσε εισιτήρια ήταν ήδη γνωστές. Σε κάθε περίπτωση πάντως η είδηση έρχεται ενώ οδεύουμε πως το αποκορύφωμα της θερινής τουριστικής περιόδου.

Η Tripsta φέρεται να είναι διατεθειμένη να διατηρήσει τμήμα του προσωπικού για μικρό χρονικό διάσημα ώστε να διεκπεραιωθούν ομαλά κρατήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα.

Παραμένει άγνωστο εάν η Tripsta ετοιμάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα διασώσει τουλάχιστον μέρος των δραστηριοτήτων της σε Αθήνα ή Βουκουρέστι.

Πηγή: skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα