Φωτιά στο Μάτι: Αθωώθηκε η Ρένα Δούρου από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών


Την πλήρη αθώωση της Ρένας Δούρου από όλες τις κατηγορίες που είχαν της απαγγελθεί για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αποφάσισαν το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, τα αρμόδια όργανα αποφάσισαν να μην επιβληθεί καμία πειθαρχική κύρωση στη Ρένα Δούρου για τα τότε γεγονότα, που υπενθυμίζεται ότι επισυνέβησαν όταν η κ. Δούρου ήταν

Περιφερειάρχης Αττικής.

Από την πλευρά του, το Πειθαρχικό Συμβούλιο -που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από ανώτατους και ανώτερους δικαστές- εξέτασε κάθε πιθανή παράλειψη που κατέγραφε το κατηγορητήριο και έκρινε ότι καμία εξ αυτών δεν υπηρξε στην περίπτωση του Ματιού.

Επιπλέον, το αρμόδιο σώμα απήλλαξε ομόφωνα την κ. Δούρου από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, κρίνοντας έτσι ότι η τότε Περιφερειάρχης λειτούργησε σε πλήρη συμφωνία με τις αρμοδιότητές της.

Αν και η εν λόγω απόφαση δεν μπορεί να δεσμεύσει τις αποφάσεις άλλων δικαστηρίων, αναμένεται να λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν ως στοιχείο της δικογραφίας.


Keywords
Τυχαία Θέματα