Φιορεντίνα – Γιουβέντους 0-3

Παρόλο που το 1-2 του πρώτου ημιτελικού στο Τορίνο, έδινε το προβάδισμα στη Φιορεντίνα – η οποία δεν είχε να ανησυχεί για τον Κάρλος Τέβες αφού έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους – αυτό δεν επηρέασε σε κάτι τους Μπιανκονέρι,…

που πήραν με εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό και στοχεύουν στο 10ο κύπελλο της ιστορίας τους και πρώτο από το 1995! Οι Μάτρι και Περέιρα ανέτρεψαν το σκορ στο πρώτο μέρος και ο Μπονούτσι σφράγισε το εισιτήριο στην επανάληψη για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος έχασε (για τον τελικό) τους Μοράτα και Μαρκίζιο λόγω καρτών.

Το ματς άρχισε
με την Φιορεντίνα να έχει ως στόχο να μην αιφνιδιαστεί από την Γιουβέντους, η οποία συνηθίζει να μπαίνει δυνατά. Οι Βιόλα πέτυχαν τον στόχο τους αφού το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση αλλά κάπου εκεί όλα άλλαξαν… Στο 21″ ο Μαρκίζιο έκλεψε και έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μάτρι κατέβασε για τον Περέιρα αλλά η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ιταλό φορ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στους Μπιανκονέρι (0-1). Η Γιούβε προσπάθησε να «ξαναχτυπήσει» άμεσα, στο 23″, αλλά ο Νέτο μπλόκαρε την κοντινή προβολή του Στουράρο, με την ομάδα του Αλέγκρι να ελέγχει στη συνέχεια την κατάσταση.

Με τον Μαρκίζιο να κάνει πολλή δουλειά στο κέντρο, τόσο κλέβοντας μπάλες όσο και απλώνοντας σωστά το παιχνίδι, οι Τορινέζοι έψαξαν το δεύτερο γκολ και το βρήκαν πριν το ημίχρονο. Αφού πρώτα ο Μοράτα είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ σε ωραίο πλασέ στο 40″, στο 44″ είδε τον Νέτο να αποκρούει το σουτ από κοντά αλλά στην επαναφορά ο Περέιρα βρήκε δίχτυα και έδωσε σκορ πρόκρισης (0-2)!

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Φιορεντίνα μπήκε δυνατά με στόχο το γκολ αλλά οι Γκόμες (52″) και Σαλάχ (54″) δεν κατάφεραν να σκοράρουν από καλές θέσεις. Αφού δεν έγινε εκεί το 1-2, έγινε λίγα λεπτά μετά το 0-3 για να τελειώσει η υπόθεση πρόκριση… Ο Νέτο απέκρουσε στο 58″ το κοντινό σουτ του Περέιρα αλλά στο 59″, μετά την εκτέλεση κόρνερ, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο σουτ του Μπονούτσι στην κίνηση (0-3) και ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Κιελίνι στον Γκονζάλο Ροντρίγκες.

Ο Βιντσέντζο Μοντέλα άρχισε τις αλλαγές αλλά μάλλον ήξερε και ο ίδιος ότι δεν υπήρχε επιστροφή, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι -από την άλλη πλευρά- να ζητάει από τους παίκτες του απλά να κοντρολάρουν την κατάσταση. Οι Μπιανκονέρι το έκαναν όπως έπρεπε αλλά στο 87″ ο Μοράτα έκανε κάτι… που δεν έπρεπε στον Ντιαμάντι και είδε απευθείας κόκκινη, με συνέπεια να χάσει τον τελικό, όπως και ο Μαρκίζιο που συμπλήρωσε κάρτες…

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Μοντέλα): Νέτο, Γκονζάλο (83″ Τόμοβιτς), Μασάντα, Σάβιτς, Αλόνσο, Ακουιλάνι, Φερνάντες, Βαλέρο, Χοακίν (66″ Ντιαμάντι), Σαλάχ, Γκόμες (73″ Μπαμπακάρ).
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στοράρι, Παντοΐν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Στουράρο, Περέιρα (83″ Ογκμπόνα), Μοράτα, Μάτρι (75″ Κομάν, 89″ Γιορέντε).

Πηγή: gazzetta.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα