Ευρωπαίος αναμεμειγμένος σε σκάνδαλα, καλεί τους Ιταλούς να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ, δήλωσε πως τα προβλήματα της Ιταλίας δε θα πρέπει να αποδίδονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αντίθετα οι Ιταλοί, θα πρέπει να αρχίσουν να δουλεύουν περισσότερο, να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι και να σταματήσουν να ελπίζουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σώσει τις φτωχότερες περιοχές της χώρας...

Ο ίδιος δήλωσε πως αγαπάει βαθιά τη “bella Italia”, αλλά δε μπορεί να αποδεχτεί πως για όλα τα προβλήματα της χώρας, ευθύνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Κομισιόν.

Πρόσθεσε επίσης πως το καλύτερο θα ήταν να είναι ” σιωπηλός, συνετός και προσεκτικός”
αυτή τη βδομάδα για την Ιταλία και πως εμπιστεύεται την ευφυΐα του ιταλικού λαού.

Πριν λίγες ημέρες, ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, δηλώσε πως “οι αγορές θα μάθουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά”, ενώ τα σχόλια του Γιούνκερ αναμένεται να προκαλέσουν νέα δυσαρέσκεια στη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο το 2014, βρέθηκε αναμεμειγμένη σε σκάνδαλο φοροαποφυγής δισεκατομμυρίων, το οποίο έχει και ονομα και λέγεται “LuxLeaks” ή Luxembourg Leaks. Ένα σκάνδαλο για το οποίο δεν τιμωρήθηκε κανένας άλλος πέρα από τους δύο ανθρώπους που βοήθησαν στο να δημοσιευτεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα