Επίσημο: Ανακοινώθηκαν οι ώρες αιχμής που «κόβουμε» το ρεύμα - Το ωράριο

Εξοικονόμηση ενέργειας στις ώρες αιχμής ζητά η κυβέρνηση για τον χειμώνα. Το κρίσιμο τρίωρο.

Τις ώρες αιχμής, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 5%, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα τρίωρο που θα ξεκινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Σε αυτό το διάστημα τόνισε πως πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Βασική προτεραιότητα παραμένει και η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα

τους επόμενους μήνες έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%. Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι συσκευές αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας».

Η επιδότηση στο ρεύμα τον Νοέμβριο

Ο υπουργός ανακοίνωσε και όλες τις επιδοτήσεις κυρίας και μη κυρίας κατοικίας που θα ισχύσουν τον Νοέμβριο χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχων.

έως 500 κιλοβατώρες θα είναι 238 ανά μεγαβατώρα και απορροφά το 90% της αύξησης από 501 έως 1000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα Αν ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με το 2021 η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα για πάνω από 1000 κιλοβατώρες η επιδότηση είναι στα 50 ευρώ τη μεγαβατώρα. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Στα 286 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και απορροφάται έως 100% η αύξηση.

Επαγγελματικά τιμολόγια:

Για τους μη οικιακούς καταναλωτές με παροχή ισχύος ως 35KVa, η επιδότηση για τις πρώτες 2.000KWh στον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται στα 200 €/ΜWh. Για τους μη οικιακούς καταναλωτές έως 35KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέση και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 50€/MWh. Η επιδότηση στους αγρότες θα είναι οριζόντια στα 238 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Πηγή:https://www.ieidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα