Επιμένει στις «κόκκινες γραμμές» η κυβέρνηση - Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα

Αποφασισμένη να επιμείνει στις «κόκκινες γραμμές της» η κυβέρνηση παρά τις ασφυκτικές πιέσεις. Σε κλίμα συνεργασίας οι διαπραγματεύσεις , εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, προγραμματισμός των συνεδριάσεων μέχρι το Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Brussels Group το Σάββατο....

«Εχουμε πάρει την απόφαση να σταθούμε όρθιοι να κοιτάξουμε ψηλά και ενωμένοι, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της συγκυρίας. Έχουμε κάνει ήδη τη μεγάλη αρχή,
εχουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να φτάσουμε ως το τέρμα» το μήνυμα του πρωθυπουργού.
Συνεχίζονται την ίδια ώρα τα «μαύρα» δημοσιεύματα. Απογοητευμένοι με την πορεία των διαπραγματεύσεων εμφανίζονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε δημοσίευμα Γερμανικής εφημερίδας δηλώνοντας ότι «σοκαρίστηκαν» από την απροθυμία της Ελλάδας να παρουσιάσει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας. Εντονη αντίδραση του υπουργείου οικονομικών. Χαρακτηρίζει ανυπόστατο το δημοσίευμα επισημαίνονταςι ότι η εφημερίδα πρέπει να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το Reuters η αποκήρυξη της λιτότητας, οι απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία, το φλερτ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι καθυστερήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις έχουν στραγγίξει τα αποθέματα συμπάθειας προς την Ελλάδα.

Σφοδρή επίθεση κατά της «νεοφιλελεύθερης πολιτικής» που ασκεί η τρόικα, εξαπέλυσε ο νομικός και ερευνητής του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Λούνκας Ομπερντόρφερ .

Οπως τονίζει η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη πολιτική λιτότητας, χαρακτηρίζει την τρόικα μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου και ως «σωστό δρόμο» μια αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δικαίωμα άσκησης «βέτο» από μέρους του.
Keywords
Τυχαία Θέματα