Επιχορηγήσεις

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΟΥΣ ψηφίσαμε κι ύστερα τουςμελετήσαμε. Χωρίς φόβο και πάθος, αλλά με τη μεζούρα που μετράει την ανθρωπιά.Και την πολιτική ηθική(;!). Αυτοί (κι αυτές), βέβαια, μόνο ψήφους μετρούσαν καιονειρεύονταν μεγαλεία. Κάποτε τους απέδιδαν τιμές και αίνους-τώρα τους γυρίζουντην πλάτη. Κάτι ψυλλιάστηκε ο μέσος έλληνας σε ρόλο ψηφοφόρου και τα χέρια πουχειροκροτούσαν κρέμονται αμήχανα, όταν δεν κρατούν…γιαούρτια. Άκουσε για ταπρονόμιά τους και έφριξε, είδε τη χοντροπετσιά τους και απόρησε.ΚΑΙ το κόμμα; Έχουν
τηνιστορία τους τα κόμματα, κρατούν και το ταμείο τους. Με κάποιους διαχειριστέςπου ακόμα δεν απέδωσαν λογαριασμό, συνεπαρμένοι απ’ τον ενθουσιασμό της Αλλαγήςτου ’81. Και, βέβαια, πάει ο καιρός που χρυσοπλήρωναν τα λεφούσια τα μπλε,πράσινα και κόκκινα σημαιάκια που ανέμιζαν........ αποβραδίς στις «ιστορικές»συγκεντρώσεις, για να γεμίσουν, την άλλη μέρα, τα σκουπιδιάρικα, ανάκατα μελάσπη.
ΣΤΟ μεταξύ, κάποιοι κάναν’γάμους στα Παρίσια, άλλοι ανέμιζαν τα ευρώ της μίζας κι όλοι μαζί βαλτώσαμε, ωςθιασώτες της μείζονος δαπάνης κόντρα στην ήσσονα παραγωγή. Για να ονειρεύονται,σήμερα, κάποιοι τη…δραχμή κι άλλοι να ψάχνουν στα σκουπίδια. Κλάδοι επιμένουνστα «κεκτημένα», κηφήνες στη λούφα και τα κόμματα στις…επιχορηγήσεις. Δεν έφτασεη φτώχια στο κονάκι των πολιτικών μας-εκεί μαζεύονται ακόμα για ρουσφέτι-δενάκουσαν για πείνα και ανέχεια και επιμένουν στο…παντεσπάνι για τους πεινώντες,κρατώντας το…κρουασάν (δημοσία δαπάνη) για πάρτη τους. Και για τα κόμματα τηνανεξαρτησία τους. Μην αδειάσει το (κομματικό) ταμείο και χτυπήσει την πόρτατους η…διαφθορά. Μην πλακώσουν λεφτάδες και εξαγοράσουν τα κόμματα και τουςίδιους, μη στηθούν επαίτες απέναντι σε ύποπτα συμφέροντα.Ο,ΤΙ, λοιπόν, στερείται οφτωχός για να γίνει φτωχότερος, το εισπράττουν τα κόμματα. Για να παραμείνουνισχυρά και ανεξάρτητα, η πολιτική με την διακορευμένη…παρθενία της και οι«λειτουργοί» τους ανεπηρέαστοι και ηθικοί. Ωστόσο, εμείς που αλλιώτικα μετράμετην πολιτική ηθική και την πρακτική των εθνοπατέρων μας, επιμένουμε. Στηδραστική μείωση των προνομίων τους που ψήφιζαν νύκτωρ, συστηματικά καικατεπειγόντως, ασμένως και με διακομματική ενδοσυνεννόηση. Τι άλλο (θέλουμε);Τη λίστα. Ποια λίστα; Αυτήν που αποφεύγουν όπως ο διάολος κ.λπ., μη μάθουμετους ελβετοκαταθέτες πριν τις εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα