Εκπληκτικό: Δείτε γιατί η Ιαπωνία έγινε τόσο πλούσια – Η κοινή απόφαση που άλλαξε το μέλλον της!

Η Ιαπωνία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη μετά τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Γερμανία.

Έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Λατινική Αμερική, την Αυστραλία, την Κίνα και πολλούς άλλους...

Η Ιαπωνία
είναι από τις πιο προηγμένες στον κόσμο από κάθε άποψη και η πρωτεύουσά της, το Τόκιο, θεωρείται η μεγαλύτερη αστική οικονομία στον πλανήτη, μεγαλύτερη ακόμη και από τις οικονομίες της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου. Το πιο εντυπωσιακό γεγονός για την οικονομία της χώρας είναι ότι η εξαιρετική της ευημερία έχει επιτευχθεί υπό συνθήκες σχεδόν ολικής απουσίας ορυκτών, μέχρι στιγμής βέβαια και θα εξηγήσουμε στο τέλος γιατί το λέμε αυτό…

Η χώρα έχει αναπτύξει μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου αν και βασίζεται αποκλειστικά σε εισαγόμενες πρώτες ύλες. Και αυτό δεν είναι όλο.
Μετά τον Β “Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιαπωνία ήταν μια φτωχή χώρα με πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως αναφέρει το japaninsides.

Όμως οι πολίτες της και οι πολιτικοί της αποφάσισαν ομόφωνα ότι κάτι θεμελιώδες πρέπει να αλλάξει και ότι αυτή θα ήταν η μόνη ευκαιρία για την Ιαπωνία να έχει ένα λαμπρό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Και έτσι έγινε!
Η Ιαπωνία πέτυχε έναν εντελώς νέο τρόπο ανάπτυξης με τη σαφή αποστολή να αναβιώσει την ταλαιπωρημένη οικονομία της. Μετά από περίπου 40 – 50 χρόνια μεγάλων προσπαθειών, η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έγινε μια από τις νέες παγκόσμιες υπερδυνάμεις, ενώ από μια από τις μεγαλύτερες χώρες οφειλέτες, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές στον κόσμο!

Η απίστευτη πρόοδος της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες είναι γνωστή ως το «Ιαπωνικό Οικονομικό Θαύμα».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, μετά τα νέα ευρήματα κοντά στο νησί Μιναμιτόρι, που βρίσκεται 1.850 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο, όπου ειδικοί βρήκαν σπάνια κοιτάσματα ορυκτών που θα μπορούσαν να προμηθεύσουν τον πλανήτη για αιώνες σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η οικονομία της χώρας μπορεί να εκτοξευτεί και να προκληθούν μεγάλες αλλαγές, σε παγκόσμια κλίμακα.

Στο Μιναμιτόρι υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα ύττριου (αργυρόχρωμο μέταλλο) το οποίο θα μπορούσε να εφοδιάζει την γη για 780 χρόνια. Αλλά μέταλλα, όπως το δυσπρόσιο θα έφτανε για 730 χρόνια, το ευρώπιο για 620 χρόνια και το τέρβιο για 420 χρόνια! Το μόνο πράγμα που μένει να κάνει η Ιαπωνία για να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά των ορυκτών είναι να βρει το πώς θα γίνει η εξαγωγή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα