Εκεί που τους παίρνει...


Πέτρος Κατσάκος


Πονάει μάτι; Κόβει κεφάλι η κυβέρνηση του «όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση θα είναι πάντα 41% και σε όποιον αρέσει». Γιατί, είτε έχουν να κάνουν με φωτιές, είτε έχουν να κάνουν με πλημμύρες, είτε έχουν να κάνουν με πανδημίες, η... απάντηση δεν έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του κακού, αλλά με μια γενικευμένη και οριζόντια κατασταλτική λογική, που αποτελεί και την πάγια πολιτική πρακτική της επιτελικής μας κυβέρνησης.
Μια κυβέρνηση που, αντί μιας σοβαρής και μελετημένης αντιπυρικής πολιτικής με ενισχυμένα μέσα δασοπυρόσβεσης, αντιμετωπίζει τις
πυρκαγιές με το 112 και τις εκκενώσεις. Μια κυβέρνηση που, αντί αντιπλημμυρικών έργων, τις έντονες βροχοπτώσεις τις αντιμετωπίζει και πάλι SMS στα τηλέφωνα των πολιτών. Μια κυβέρνηση που, αντί ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας, με προσλήψεις προσωπικού και επένδυση στις υλικοτεχνικές υποδομές, αντιμετωπίζει μια πανδημία με παρατεταμένα lockdowns.
Μια κυβέρνηση που, αντί να χτυπήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην πηγή, μετακυλίει το πρόβλημα στον κρατικό προϋπολογισμό, από τον οποίο αφαιρεί τις ενισχύσεις στους πολίτες. Μια κυβέρνηση που, αντί να χτυπήσει την οπαδική βία στη ρίζα της, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, μεταφέρει τις ποινές στο σύνολο των φιλάθλων, δεκάδες χιλιάδες εκ των οποίων έχουν προπληρώσει μέσω των εισιτηρίων διαρκείας τους αγώνες τους οποίους, με απόφαση της κυβέρνησης, δεν θα παρακολουθήσουν.
Μια κυβέρνηση άβουλη, μια κυβέρνηση δειλή, μια κυβέρνηση ανίκανη, μια κυβέρνηση δέσμια των ιδεοληψιών της αλλά και δεσμευμένη με οικονομικά συμφέροντα και υπόχρεη σε επιχειρηματίες. Μια κυβέρνηση που όποτε πονάει μάτι, αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, θα κόβει δίχως δεύτερη σκέψη το κεφάλι. Μόνο που έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που πάντα κόβει κεφάλια εκεί που την παίρνει και όχι εκεί που πρέπει...
ΑΥΓΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα