"Είμαι αντικείμενο χοντροκομμένης προσπάθειας ενοχοποίησης"

Για προσπάθεια ενοχοποίησής του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση της τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπογράμμισε εμφατικά ότι "η διαγραφή των ονομάτων των συγγενών μου είναι προφανές ότι έγινε μόνο και μόνο για να στοχοποιηθώ". Παράλληλα τόνισε ότι "κάποιοι με θέλουν
αποδιοπομπαίο τράγο, με βλέπουν σαν τον άνθρωπο που θα επωμιστεί όλες τις αμαρτίες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας"
"Δεν εμπλέκομαι στην αλλοίωση. Το USB από το οποίο λείπουν δεν είναι αυτό που έδωσα" τόνισε και πρόσθεσε: Θα ήταν παράλογο και βλακώδες να το κάνω, δεν είχα λόγο. "Δε θα μπορούσα να αφαιρέσω 10-20 ονόματα αν ήθελα να το κάνω για να θολώσω τα νερά;" πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας ότι έμαθε για την αλλοίωση στη λίστα, όταν το έμαθε και όλος ο υπόλοιπος κόσμος".

Αναφερόμενος στην πορεία που ακολούθησε η λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν την πρωτοκόλλησε γιατί δεν ήθελε να διαδκινδυνεύσει οποιαδήποτε διαρροή. "Μη η δίνοντας επίσημο χαρακτήρα έπραξα το καλύτερο δυνατό. Η μη πρωτοκόλληση σε τι εμποδίζει την αξιοποίηση τους; Αν έπρεπε να πρωτοκολληθούν γιατί δεν το έκαναν οι επόμενοι;" Νωρίτερα, όπως επεσήμανε ο πρώην υπουργός, είχε έρθει η λίστα, την οποία ο ίδιος ζήτησε από τις γαλλικές αρχές, με περίπου 2.000 αρχεία και στη συνέχεια την έδωσε σε συνεργάτη του για να αντιγραφεί σε USB και συζήτησε με τον κ. Διώτη πως μπορούν να την εκμεταλλευθούν.

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο είπε ότι δεν εύχεται σε κανέναν να ζήσει όσα ζει ο ίδιος και η οικογένεια του και τόνισε: "Δεν είμαι απλώς αθώος. Είμαι το αντικείμενο μιας χοντροκομμένης και εξόφθαλμης προσπάθειας ενοχοποίησης. Δεν με ενδιαφέρουν οι παραγραφές. Με ενδιαφέρει το όνομά μου να είναι καθαρό – και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου ανήκουν¨".
Keywords
Τυχαία Θέματα