Δεν θέλει εκλογές ο Στ. Θεοδωράκης, υπέρ Προέδρου από την παρούσα Βουλή!

ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!

Στη γραμμή Σαμαρά για ανάγκη συνεννόησης προκειμένου η Βουλή με την τρέχουσα σύνθεσή της να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην πρώτη του πολιτική τοποθέτηση μετά την ανάδειξή του ως επικεφαλής του "Ποταμιού. Μιλώντας στο Mega, είπε ότι αν και οι δημοσκόποι εκτιμούν πως συμφέρει το "Ποτάμι" να γίνουν εκλογές
άμεσα, ο ίδιος είναι "θεσμικός", "όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού"...

Ο Στ. Θεοδωράκης μάλιστα υποστήριξε ότι δεν είναι απαραίτητο ο επόμενος Πρόεδρος να είναι πολιτικό πρόσωπο.

"Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές" συνέχισε, αν και πρόσθεσε πως "δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει βουλευτές". Απέφυγε πάντως να πει ανοικτά αν θεωρεί "δικούς του"τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο και το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό, λέγοντας μόνο πως "ο καθένας έχει τη δική του πολιτική ευθύνη".

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κυβερνητικών συμμαχιών, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως οι ίδιοι οι πολίτες θα τις καθορίσουν με την ψήφο τους. "Ο λαός θα πρέπει να επιλέξει κάποιον με ευρωπαϊκή λογική, ανθρωπιστική λογική και που θα ισορροπήσει είτε τις ακρότητες της Ν.Δ. είτε τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ" είπε. Τέλος, υποστήριξε ότι στο κόμμα του δεν "λιγουρεύονται" καρέκλες και δεν θα κάνουν συζητήσεις κάτω από τα τραπέζια.
Keywords
Τυχαία Θέματα