Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για τα μεγάλα θέματα...

...σύμφωνα με δημοσκόπηση...

Την έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία των πολιτών προς τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά τη διαχείριση των κρίσιμων θεμάτων, διαπιστώνει η πρώτη πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης μετά τις...
εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση
της Κάπα Research -που έγινε σε δείγμα περίπου 1.000 ατόμων από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου- καταγράφονται, μεταξύ άλλων, τα συναισθήματα που προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών, η εικόνα των βασικών μελών της κυβέρνησης, καθώς και εκτιμήσεις για τη στρατηγική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αν και η πλειοψηφία των ερωτώμενων (το 51%) αξιολογεί θετικά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών για την πορεία της χώρας, εντούτοις το 54% απάντησε «λίγο» ή «καθόλου» στην ερώτηση για το «πόσο εμπιστεύεστε, συνολικά, την κυβέρνηση... για τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της χώρας».

Σε αρκετά σημεία της έρευνας κυριαρχεί ο διχασμός απόψεων και τα ανάμεικτα συναισθήματα των ερωτώμενων για τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, το 47% εκφράζει θετικό συναίσθημα (ελπίδα, ικανοποίηση ή ανακούφιση) για το αποτέλεσμα των εκλογών, έναντι του 45% που εκφράζει αρνητικό (ανησυχία, απογοήτευση ή οργή).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι πολίτες εκτιμούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν συνιστά στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ (62% έναντι 35%).

Στην κορυφή της λίστας για τους πιο δημοφιλείς υπουργούς (θετική ή μάλλον θετική αξιολόγηση) της νέας κυβέρνησης, βρίσκεται ο Κωστής Χατζηδάκης (με 60%), ενώ στον... πάτο η Λίνα Μενδώνη κι ο Γιώργος Γεραπετρίτης (αμφότεροι με 37%).

Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις πολίτες δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν έχει άποψη για τους υπουργούς Κυριάκο Πιερρακάκη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Τσιάρα, Λίνα Μενδώνη και Γιώργο Γεραπετρίτη.

Εξάλλου, η πλειοψηφία εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία...

Δείτε περισσότερα στο kaparesearch.com
Keywords
Τυχαία Θέματα