ΔΑΚΕ – Μπαμπινιώτης 1–0 και το Ντέρμπυ της Παιδείας συνεχίζεται…

Γράφει ο Γιώργος Χατζητέγας

Με γκολ από… τα αποδυτήρια η ΔΑΚΕ των καθηγητών προηγήθηκε στο ντέρμπυ της Παιδείας, αποδεικνύοντας περίτρανα την προεκλογική –και όχι μόνο– ισχύ των συντεχνιών.
Με τον ευρηματικό και ποδοσφαιρικό τίτλο «ΔΑΚΕ – Μπαμπινιώτης 1–0», γνωστό εκπαιδευτικό portal αναμεταδίδει με σαρκαστικό ρεαλισμό το ακυρωθέν και πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο και
το........
Εξεταστικό, προϊόν κατά τα άλλα μιας ευρύτερης κομματικής συναποδοχής.
Με κομψότερη αθλητική ορολογία η «Καθημερινή» διαπιστώνει «φρένο στο σπριντ», που ετοιμάσθηκε να κάνει ο νέος υπουργός της Παιδείας. Με τον τρόπο αυτό το «fast track» του κ. Μπαμπινιώτη για την κατάθεση ενός «ώριμου νομοθετήματος» κατέληξε σε «fast back» στην εκπαιδευτική μας μιζέρια. Τα «ώριμα νομοσχέδια» μπορούν να περιμένουν τις «ανώριμες συντεχνίες» και τους «άγουρους πολιτικούς», σχολίασε ένας εύστοχος δάσκαλος και blogger.
Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης ως ιθύνων υπουργός της Παιδείας διαπίστωσε –φαντάζομαι για πολλοστή φορά στην ακαδημαϊκή του διαδρομή– πόσο ανυπεράσπιστος είναι όποιος επιχειρεί στην στέπα των λύκων της Εκπαίδευσης.
Η τέχνη της ακύρωσης μη αρεστών πρωτοβουλιών από τις συντεχνίες της Παιδείας απεδείχθη η αποτελεσματικότερη μεταπολιτευτική τους «αρετή» και ο προαλειφόμενος Πρωθυπουργός -μεσούσης της προεκλογικής περιόδου- δε χαλάει συνδικαλιστικά χατίρια.
Οι έφηβοι μαθητές του «Νέου» Λυκείου μπορούν να περιμένουν στο αποδιοργανωμένο παρόν της αβεβαιότητας, θύματα ανόητων ενηλίκων προς τους οποίους απευθύνουν, πλέον, τις πύρινες ιαχές των μολότοφ.
Το άλλοτε ρομαντικό σαββοπουλικό σύνθημα «σας γαμώ τα Λύκεια» και η ευπρέπεια της σάτιρας, που επέτρεπε στους νέους με την κατάλληλη ορθογραφία να ανακράζουν προς την εξουσία των ανίκανων «Άγαμοι Θύται», είναι παρελθόν.
Το «χρυσό» ντέρμπυ της Παιδείας συνεχίζεται με τους εφήβους στα κάγκελα, χωρίς κανένας να μπορεί να σταματήσει το χρονικό της πληρωμένης αμάθειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα