Χτύπημα στον Τσίπρα από την Κίνηση των 53 - Έφτιαξαν και site αλά iskra

Στο δρόμο του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του iskra.gr φαίνεται πως προχωράει η κίνηση των 53 του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κίνηση στην οποία μετέχουν Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θεόδωρος Δρίτσας, Θεανώ Φωτία και Τασία Χριστοδουλοπούλου, άλλαν ονομασία και έγιναν Πρωτοβουλία 53+, ενώ έφτιαξαν και site.
Tο νέο site ονομάζεται ...
commonality και στο πρώτο τους κείμενο είναι ένα κείμενο 11 σημείων σχετικά
με τον ΣΥΡΙΖΑ, την λειτουργία, αλλά και το μέλλον του κόμματος.

Σε αυτό το πρώτο κείμενο η Πρωτοβουλία 53+ αφήνει σαφείς αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται, ενώ ασκούν και κριτική στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα προειδοποιούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ τείνει να ταυτιστεί με το τρίτο Μνημόνιο, ενώ αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σημειώνοντας πως καλύτερα να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία εάν είναι να ταπεινωθεί στην κοινωνία.

Αναφέρουν συγκεκριμένα πως "αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί και τα πραξικοπήματα από τους δανειστές, προτιμάμε να πέσουμε αντιστεκόμενοι ηρωικά από εσωτερική ή εξωτερική τρόικα και όχι ταπεινωτικά από την ίδια την κοινωνία".

Από τα πυρά τους δεν γλιτώνει ούτε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ασκούν κριτική για την εσωκομματική λειτουργία του κόμματος, σημειώνοντας πως το κέντρο αποφάσεων του κόμματος έχει μετατοπιστεί από την Κουμουνδούρου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα