Χωματερή ...με στέγη!

Σε χωματερή και αυθαίρετο «καταφύγιο» μεγάλων οχημάτων έχει μετατραπεί ο χώρος στάθμευσης του Ολυμπιακού Σταδίου (Ο.Α.Κ.Α.), στη συμβολή των οδών Σπύρου Λούη και Κύμης. Τα σκουπίδια πνίγουν τις νησίδες πρασίνου, ενώ ογκώδη αντικείμενα, από πινακίδες έως και στρώματα, συνθέτουν εικόνα κάθε άλλο παρά κολακευτική, πλάϊ σε φορτηγά, βυτιοφόρα, γερανούς και λεωφορεία.

Το
«κατασκευαστικό και τεχνολογικό αριστούργημα», κατά τον ιστότοπο του Ο.Α.Κ.Α., έχει αφεθεί στην τύχη του...
Από την εποχή της θεμελίωσής του, τη δεκαετία του ΄80, ως την περίοδο προσθήκης έργων ανάπλασης από τον Σαντιάγκο Καλατράβα, και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έως σήμερα, το Ο.Α.Κ.Α. δεν φιλοξενεί μόνον στιγμές αίγλης αλλά και παρακμής.

Το Ολυμπιακό Στάδιο, έκτασης 1.000 στρεμμάτων, ανήκει διοικητικά στον δήμο Αμαρουσίου. Ο αρμόδιος δήμαρχος - και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.Α. - κ. Γιώργος Πατούλης αρνείται ωστόσο οποιαδήποτε ευθύνη. «Την ευθύνη της συντήρησης τόσο του κοινόχρηστου χώρου, όσο και του Σταδίου, την έχει η ανώνυμη εταιρεία. Όλα αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες, τα έχουμε καταγγείλει κατά καιρούς, κεκλεισμένων των θυρών, στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και δημόσια. Αν είχαμε δικαιοδοσία, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Σταδίου κ. Λάζαρος Γρύλλης επικαλείται το γεγονός ότι είναι νεόκοπος και ζητεί χρόνο. «Τι να σου κάνουν 3-4 υπάλληλοι καθαριότητας; Η έκταση είναι απέραντη, και επιπλέον αφύλακτη», προσθέτει. Στην προσπάθεια μάλιστα να ερμηνεύσει τη σημερινή εικόνα, τονίζει ότι η περιοχή αμφισβητείται (;) από φορείς του Δημοσίου, με το Ο.Α.Κ.Α. να αντιμετωπίζει προβλήματα νομικής φύσεως. Δεν δίνει, όμως, κανένα στοιχείο στη δημοσιότητα.
Πηγή: Το Βήμα
Keywords
Τυχαία Θέματα