Χαμάς σε Ισραήλ: «Αν συνεχίσετε να εκτελείτε κρατούμενους θα υπάρξει εξέγερση»


Την αντίδραση της Χαμάς προκάλεσε ο δεύτερος ξαφνικός θάνατος Παλαιστίνιου κρατουμένου μέσα σε λίγες ώρες σε φυλακές στο Ισραήλ. Η παλαιστική οργάνωση προειδοποιεί το Τελ Αβίβ ότι αν «συνεχίσει να εκτελεί κρατουμένους» θα προκαλέσει εξέγερση στη Δυτική Όχθη.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Γραφείου Μαρτύρων, Κρατουμένων και Τραυματιών της Χαμάς, Ζαχέρ Τζαμπαρίν, προειδοποίησε σύμφωνα με το Middle East Monitor, ότι «η πολιτική της ισραηλινής κατοχής να εκτελεί και να εκκαθαρίζει κρατούμενους που βρίσκονται στις φυλακές της θα

οδηγήσει σε μαζική εξέγερση στη Δυτική Όχθη».

Όπως υπογράμμισε «οι παραβιάσεις κατά των κρατουμένων επιβεβαιώνουν το επίπεδο της εγκληματικότητας της ισραηλινής κατοχής».

Επίσης, κάλεσε «τον παλαιστινιακό λαό και τις οικογένειες των κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές να ξεσηκωθούν στη Δυτική Όχθη και να αντιμετωπίσουν την κατοχή και τους εποίκους της. Αυτό για να καταστήσουν σαφές ότι η αιματοχυσία του λαού στη Γάζα και των κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές θα είναι κατάρα για αυτούς».

Δεύτερος θάνατος κρατούμενου σε λίγες ώρες

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήρθαν μετά την είδηση του θανάτου του 25χρονου Αραφάτ Γιασέρ Χαμντάν το βράδυ της Τρίτης στις φυλακές Οφέρ, ο οποίος πέθανε λιγότερες από 24 ώρες μετά τον Ομάρ Νταραχμέχ, στις φυλακές Μεγκίντο τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα