Αστυνομική έρευνα στο σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι!

Έρευνα στην κατοικία της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι πραγματοποιούν οι γαλλικές αστυνομικές αρχές για το σκάνδαλο Ταπί...
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τη Λαγκάρντ ότι καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατ. ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί το 2007. Ο επιχειρηματίας κατηγορούσε την τράπεζα Le Credit Lyonnais (LCL) ότι τον εξαπάτησε στην διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών
της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε.

Ο Ταπί, προσωπικός φίλος του Νικολά Σαρκοζί, είχε χάσει την υπόθεση το 2006 στο ανώτατο δικαστήριο και βρισκόταν στην διαδικασία της έφεσης όταν ο σημερινός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία.

Το όνομα της Λαγκάρντ συνδέεται με την υπόθεση από το 2011, με την ίδια να αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η νο. 1 του ΔΝΤ είχε κάποιο προσωπικό όφελος από την τελική ρύθμιση, όμως η «σκιά» πάνω από το όνομά της είναι βαριά.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε έρευνα από την οικονομική αστυνομία στις κατοικίες του Στεφάν Ρισάρ, διευθύνοντος συμβούλου της France Telecom (πρώην διευθυντή του γραφείου της Λαγκάρντ όταν ήταν ΥΠΟΙΚ) και του Μπερνάρ Ταπί, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μαρσέιγ.

Λέτε να φοβάται ότι θα έχει την τύχη του Ντομινίκ Στρος-Καν;
Keywords
Τυχαία Θέματα