Άνοιγμα της Spotify στα 165 δολάρια ανά μετοχή

Ξεπέρασε όλες τις εκτιμήσεις η τιμή εκκίνησης της μετοχής της Spotify. Η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) της μετοχής ξεκίνησε στα 165,9 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), τιμή πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με τα 132 δολάρια που είχαν εκτιμηθεί αρχικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η IPO της Spotify δεν αποτελεί μία συνηθισμένη προσφορά...
,
καθώς θα εισάγει τις μετοχές της στη Wall Street χρησιμοποιώντας μια ασυνήθιστη μέθοδο, γνωστή ως άμεση καταχώρηση.

Η μετοχή -με το διακριτικό «SPOT»- διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή γύρω στα 155 δολάρια.

Οι υπεύθυνοι μπέρδεψαν τις... σημαίες

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα από την αρχική δημόσια προσφορά (Initial Public Offering, IPO) της δημοφιλούς Spotify, καθώς οι υπεύθυνοι του χρηματιστηρίου ύψωσαν καταλάθος την ελβετική σημαία προς τιμήν της… σουηδικής εταιρείας! Λίγα λεπτά αργότερα, το λάθος διορθώθηκε.

Μια εφαρμογή που κατακτά το χώρο της μουσικής

Η εταιρεία παρουσίασε ζημίες ύψους 300 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2017, έναντι ζημιών ύψους 557 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τα έσοδα, ωστόσο, να αυξάνονται σημαντικά. Ειδικότερα, τα έσοδα για το περασμένο έτος, διαμορφώθηκαν στα 4 δισεκ. ευρώ, επίδοση κατά 40% ενισχυμένη σε σύγκριση με το 2016.

Το Spotify αποτιμάται σε πάνω από 23 δισεκ. δολάρια! Οι ενεργοί (όσοι πληρώνουν συνδρομή) χρήστες, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ανέρχονταν σε πάνω από 70 εκατομμύρια στα τέλη του 2017, επίδοση κατά περίπου 10 εκατομμύρια αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη του περασμένου Ιουλίου.

Όσον αφορά την εφαρμογή, το Spotify είναι μια μουσική υπηρεσία streaming η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση σε παραπάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια. Η ποιότητα ήχου είναι κορυφαία, 320kbps. Ωστόσο η… μανία δεν σταματά εδώ καθώς καθημερινά προστίθενται χιλιάδες τραγούδια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες του πλανήτη αλλά και από όλες τις ανεξάρτητες.

Όλοι οι τραγουδιστές ανά τον κόσμο δημιουργούν δικό τους προφίλ στο Spotify το οποίο ο χρήστης μπορεί να ακολουθήσει. Αυτό δίνει την δυνατότητα να ακούμε μέχρι και playlists που δημιουργούν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και όχι μόνο. Ο χρήστης στο Spotify μπορεί να ψάχνει την αγαπημένη του μουσική, να μαθαίνει τις τάσεις της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, να μοιράζεται τις επιλογές του με φίλους του ενώ μπορεί μέχρι και να φτιάξει το δικό του προσωπικό ραδιόφωνο!
Keywords
Τυχαία Θέματα