Ανά πάσα στιγμή οι πρώτες συλλήψεις για το Russia-gate

Με κομμένη την ανάσα η Ουάσιγκτον καθώς από ώρα σε ώρα αναμένονται οι πρώτες συλλήψεις για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Συλλήψεις που μένει να αποδειχθεί αν θα αφορούν στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ....
, ένα σενάριο που αν επιβεβαιωθεί μπορεί να προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις που θα φτάνουν έως τον Λευκό Οίκο.

Ο
δρόμος για τις συλλήψεις άνοιξε από το ομοσπονδιακό παραπεμπτικό συμβούλιο ενόρκων που ενέκρινε την απαγγελία των πρώτων κατηγοριών. Ο Ρόμπερτ Μιούλερ, τον οποίο καρατομήσει ο Τραμπ και η ομάδα εισαγγελέων και πρακτόρων του FBI που συνεργάζονται μαζί του εξετάζουν την επιρροή της Μόσχας στις περσινές προεδρικές εκλογές και εάν μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ συνεργάστηκαν υπογείως με ρωσικά συμφέροντα.

Στο στόχαστρο της ομάδας Μιούλερ βρέθηκε και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς ερευνάται εάν ο πρόεδρος έχει επιχειρήσει να παρακωλύσει την έρευνα σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις.

Ο πρώην επικεφαλής του FBI καρατομήθηκε αιφνιδιαστικά από τον Τραμπ στις 9 Μαΐου, με τον πρόεδρο να παραδέχεται στη συνέχεια ότι ένα από τα κίνητρά για την απόφασή του ήταν η έρευνα σχετικά με τη Ρωσία. Λίγες ημέρες αργότερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης διόρισε τον Μιούλερ ανεξάρτητο ειδικό σύμβουλο με ευρύτατες αρμοδιότητες.

Ο αμερικανός πρόεδρος, από την πλευρά του, και οι συνεργάτες του απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο συνωμοσίας με τους ρώσους. Το επιτελείο Τραμπ χαρακτηρίζει τις τελευταίες εξελίξεις προσπάθεια να στραφεί αλλού η προσοχή της κοινής γνώμης καθώς προωθείται το νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ο ίδιος ο Τραμπ κατά την προσφιλή τακτική του κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών.

«Οι Δημοκρατικοί χρησιμοποιούν αυτό το τρομερό κυνήγι μαγισσών κακόβουλης πολιτικής, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι αντεπιτίθενται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Υπάρχει τόση ενοχή από τους Δημοκρατικούς και την Κλίντον, ενώ τώρα τα γεγονότα γίνονται γνωστά. Κάντε κάτι!» έραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Keywords
Τυχαία Θέματα