Άλλος "έκλεψε" τη νίκη και άλλος "έκλεψε" τις εντυπώσεις

Βλέποντας κάτι τέτοιες εικόνες με το Ζέκα να μην πιστεύει την ήττα της ομάδας του και τον Πράνιτς να δείχνει απαρηγόρητος για το αποτέλεσμα του αγώνα καταλαβαίνεις πόσο το ήθελε αυτός ο Παναθηναϊκός! Αν συμμεριστούμε και πως οι 3 κύριοι της φωτογραφίας είναι από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας, μπορούμε να υποθέσουμε και την αντίδραση της υπόλοιπης εντεκάδας που.....

Αν συμμεριστούμε και πως οι 3 κύριοι της φωτογραφίας είναι από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας, μπορούμε να υποθέσουμε και την αντίδραση της υπόλοιπης εντεκάδας που αποτελείται από "παιδιά"!

Ο φετινός
Παναθηναϊκός γνωρίζαμε όλοι ότι είναι ένας φτωχός Παναθηναϊκός που θα είχε πολύ διαφορετικούς στόχους από των προηγούμενων χρόνων, καθώς ούτε το μπάτζετ της ομάδας δεν θα επέτρεπε παραπάνω φιλοδοξίες , ούτε οι συνθήκες όπου δημιουργήθηκε η ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων λέω είναι πως ο σταρ του Ολυμπιακού, Χαβιέρ Σαβιόλα, αξίζει περίπου μόνος του όσο ο Παναθηναϊκός!

Παρόλα αυτά, το ντέρμπι των αιωνίων που πολλοί έλεγαν πως ο Ολυμπιακός με το πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει θα ντροπιάσει τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο και θα δείξει την μεγάλη ανωτερότητά του. Όμως όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο θα κατάλαβε πως κάτι τέτοιο δε συνέβη στον αγώνα, οι ομάδες έμοιαζαν ισάξιες και ισοδύναμες, καμιά ομάδα δεν είχε το πάνω χέρι και πως και οι δύο άξιζαν κάτι θετικό από το παιχνίδι.

Η τύχη χαμογελά στον Ολυμπιακό στο τέλος....

Και ενώ βλέπαμε ένα δεύτερο ημίχρονο με ωραίες φάσεις από εκατέρωθεν, είδαμε κλασσικές ευκαιρίες από τον Φιγκερόα,τον Τριανταφυλλόπουλο,τον Σίντεφελντ, το Μήτρογλου, το Χολέμπα είχαμε συνειδητοποιήσει πως ο αγώνας θα έληγε ισόπαλος με τις δύο άμυνες να είναι σε μεγάλη μέρα. Να όμως που μια λάθος ενέργεια του Τριανταφυλλόπουλου να δίνει την ευκαιρία στον Φουστέρ να δώσει την ασίστ στον Μήτρογλου και να νικήσει τον Καπίνο την ώρα που θα μπαίναμε στις καθυστερήσεις.

Άτυχη η άμυνα του Παναθηναϊκού που ενώ για 90 λεπτά ήταν εκπληκτική, ολιγώρησε για κάποια δεύτερα και δέχτηκε το γκολ. Λογική ήταν και η αντίδραση του Τριανταφυλλόπουλου που ξέσπασε σε λυγμούς μετά το τέλος του αγώνα.

Εδώ που τα λέμε, και με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων μέχρι σήμερα, θα ήταν κάπως παράδοξο να μην δεχτεί γκολ η προβληματική (στα προηγούμενα ματς) άμυνα των Πρασίνων από την παραγωγική επίθεση των Ερυθρόλευκων.

Εγώ τουλάχιστον δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός θα σκόραρε στη Λεωφόρο. Ωστόσο ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα πετύχαινε έστω ένα γκολ (είχε όμως σε κακή ημέρα τον Μπεργκ). Κι εκεί νομίζω ότι τελικά χάλασε η συνταγή για την ομάδα του Αναστασίου, που παρά την ήττα, πέρασε με επιτυχία αυτό το κρίσιμο τεστ.

Ο Παναθηναϊκός τακτικά υπήρξε πολύς καλός. Ηταν άριστα διαβασμένος και προετοιμασμένος για το παιχνίδι του αντιπάλου, το οποίο περιόρισε αισθητά. Εν πολλοίς, ο Ολυμπιακός της Λεωφόρου δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που βλέπαμε μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Και σε αυτό συνετέλεσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και όχι ο κακός ΟΣΦΠ, όπως πιθανόν θα μας πουν…

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μέντες έκανε το καλύτερό του ματς με το Τριφύλλι, ο Σίλντενφελντ ήταν εξαιρετικός, το ίδιο και ο Λαγός με τον Φιγκερόα και τον Καπίνο, ενώ θετική ήταν η παρουσία του Ζέκα (κυρίως ανασταλτικά) και των Ρισβάνη και Τριανταφυλλόπουλου με εξαίρεση μόνο τη φάση του γκολ. Αντιθέτως, και πάλι υστέρησε ο Πράνιτς απ’ τον οποίο περιμένεις να βοηθήσει σε αυτά τα μεγάλα ματς.

Οι τέσσερις εικοσάρηδες

Κατά τη γνώμη μου πάντως το πιο σημαντικό που προκύπτει από το ντέρμπι είναι ότι οι Πράσινοι είχαν στην ενδεκάδα τους Καπίνο, Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο και Ρισβάνη, τέσσερις 20άρηδες που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Κι αυτό θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον αυτής της ομάδας που τώρα χτίζεται, τώρα διαμορφώνεται, τώρα μαθαίνει τα βασικά, τώρα στην ουσία γίνεται ομάδα…

Δεν αξίζουν δάκρυα λοιπόν για αυτόν τον Παναθηναϊκό, όσο απογοητευτική κι αν είναι η ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο μέσα στο σπίτι σου. Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει και παρόν και μέλλον. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή απ’ όλους, στήριξη από τον κόσμο, καθαρό μυαλό από τους διοικούντες και λίγη τύχη.

Και κάτι τελευταίο: για πολλοστή φορά η αστυνομία απέδειξε πως όταν θέλει προστατεύει τις ομάδες και εξασφαλίζει την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή μιας αναμέτρησης. Οταν θέλει όμως. Διότι βλέποντας τα δρακόντεια μέτρα που πήρε για το αποψινό ντέρμπι, δεν γίνεται να μην κάνεις τις συγκρίσεις με εκείνο το αλήστου μνήμης ματς της Ριζούπολης (τότε που όλα λειτούργησαν εσκεμμένα προς όφελος του Ολυμπιακού) ή με το προπέρσινο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όπου η στάση της αστυνομίας έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τα επεισόδια που έγιναν, τη διακοπή του αγώνα και την καταδίκη του Παναθηναϊκού.
Keywords
Τυχαία Θέματα