Αλλάζει ξανά η πλατεία Ομόνοιας...

Υπήρξε πανέμορφη μα πια αποτελεί την πλέον πολύπαθη πλατεία της πρωτεύουσας, ενδεχομένως και της χώρας. Ο λόγος για την πλατεία Ομόνοιας. Που αλλάζει για ακόμη μια φορά. Τα αποκαλυπτήρια αναμένονται εντός...

ολίγων εβδομάδων.

Σκιά του παλιού της εαυτού για πλείστους λόγους, η πλατεία Ομόνοιας έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή, συνήθως προς το χειρότερο, παρά τις εξαγγελίες όλων των δημοτικών αρχών ότι θα την αναμορφώσουν, αναβαθμίζοντας την περιοχή.

Τώρα για μια ακόμη φορά η πλατεία Ομόνοιας θα αλλάξει.
Πρόκειται για εργασίες που ξεκίνησαν το περασμένο έτος και από τότε η πλατεία είναι περιφραγμένη και μη προσβάσιμη στους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση είναι με την αναμόρφωση της πλατείας αυτή να θυμίζει την παλιά της μορφή με το σιντριβάνι. Πηγές του δήμου Αθηναίων, αναφέρουν στο News 24/7, ότι «οι πολίτες της Αθήνας θα χρειαστεί να κάνουν μόνο λίγες εβδομάδες υπομονή ακόμη και θα δουν με τα μάτια τους την νέα πλατεία».

Τα έργα ανάπλασης έχουν αναλάβει, με δωρεές να κάνουν η τεχνική εταιρεία Ηλέκτωρ, το Κοινωφελές Ίδρυμα Λασκαρίδη και η Fontana Fountains.

Το σιντριβάνι έχει ήδη τοποθετηθεί, έχει διάμετρο 30 μέτρων, με έναν κεντρικό πίδακα και άλλους οκτώ γύρω του, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται. Πάντως το αρχικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η πλατεία θα είχε παραδοθεί τα Χριστούγεννα δεν τηρήθηκε.

Το πρώτο σιντριβάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία το 1960 και έκτοτε η Ομόνοια είχε συνδεθεί με αυτό. Το 1990 τοποθετήθηκε στην πλατεία Ομόνοιας και ο «Δρομέας», το εμβληματικό γλυπτό, που δίχασε, ωστόσο, την κοινή γνώμη και έμελε τελικά να μετακινηθεί για λόγους στατικότητας στην περιοχή του Χίλτον.

Λίγα χρόνια πριν την Ολυμπιάδα του 2004, η πλατεία άλλαξε και πάλι όψη και σταμάτησε να είναι κυκλικός κόμβος για τα οχήματα, αφού δημιουργήθηκε η σύνδεση μεταξύ Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου. Το σιντριβάνι απομακρύνθηκε (κεντρική φωτογραφία) και το σχέδιο είχε δεχτεί έντονη κριτική, καθώς το τσιμέντο κυριαρχούσε.

Τώρα αναμένονται με αγωνία τα νέα αποκαλυπτήρια καθώς και η αντίδραση των πολιτών..
Keywords
Τυχαία Θέματα