Αυτός είναι ο “χάχας” Λαός. Είναι πολλοί και επικίνδυνοι

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος
Πολύ καιρό τώρα, χρησιμοποιώ τον όρο “χάχας Λαός”, με κάπως αφηρημένο τρόπο, γιατί δεν είχα βρει τις κατάλληλες λέξεις, για να περιγράψω, με πιστικό τρόπο, τι ακριβώς εννοώ και κυρίως, ποιους εννοώ, με τον όρο αυτό. Την ευκαιρία μου την έδωσε μια δημοσκόπηση, που διάβασα προχθές, η οποία είχε την εξής πρωτοτυπία. Η ίδια ερώτηση έκαναν με διαφορετική διατύπωση στους μισούς, από το σύνολο των ερωτηθέντων.
Στην μία διατύπωση λοιπόν, η ερώτηση ήταν: Πιστεύεται ότι η Ελλάδα
έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα πέραν των δυνατοτήτων της; Και στην άλλη: Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατύπωσε την άποψη πως: “Η Ελλάδα έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω από τις δυνάμεις της”, συμφωνείτε; Η απάντηση στη....... πρώτη διατύπωση ήταν ΝΑΙ 81,5%, ενώ στην δεύτερη συμφώνησε μόνο το59,5%! Δηλαδή, ένα μεγάλο ποσοστό, 22%, ΔΕΝ συμφωνείότι “... η Ελλάδα έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα πέραν των δυνατοτήτων της” ,μόνο και μόνο επειδή αυτό το είχε πει κάποιος που δεν συμπαθούμε. Και δεν συμπαθούμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο άνθρωπος, ζει και εργάζεται, αποκλειστικά, για να μας κάνει κακό.

Αυτό σημαίνει ότι η κρίση ενός μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος, (22%, ή ένας και κάτι στους πέντε), εύκολα επηρεάζεται από αμφιβόλου αξίας, συναισθηματικούς λόγους. Τώρα, εάν σε αυτούς προσθέσουμε και τα άτομα τα οποία για διαφόρους λόγους είναι μειωμένης πνευματικής, ή σωματικής ικανότητας, η συμπεριφορά των οποίων εύκολα ελέγχεται ή κατευθύνεται, τότε μπορεί να φθάσουμε σε ένα ποσοστό (25%), πολιτών ακατάλληλων για λήψη σοβαρών αποφάσεων.
Αυτοί λοιπόν, είναι ο “χάχας” Λαός! Ένα πολύ κρίσιμο μέγεθοςπου,δυστυχώς, είναι ικανό να εκτρέψει μια συλλογική απόφαση, με καταστροφικές συνέπειες, για εκατομμύρια πολιτών. Θυμηθείτε ότι οι αποφάσεις ενός, περίπου, τέτοιου ποσοστού, είχαν ως αποτέλεσμα 50 εκατομμύρια νεκρούς (Β' Π. Πόλεμος), εκτός όλων των άλλων καταστροφών.
Και είναι αυτοίπου, σήμερα, πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Σόιμπλε, οι δανειστές, οι τοκογλύφοι, το κεφάλαιο και όσοι άλλοι όροι, περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιο... της “δημιουργικής ασάφειας”, των, δήθεν αριστερών, προστατών του Λαού. Είναι οι ίδιοιπου στέλνουν λουλούδια λατρείας και δοξάζουν, άτομα με έντονα και φανερά ψυχονευρωτικά προβλήματα, τα οποία βρίσκουν στην πολιτική, τον χώρο της ικανοποίησης του πάθους τους, όπως άλλοι την βρίσκουν στο ποτό, τα ναρκωτικά, τον τζόγο κ.α., πριν καταλήξουν σε κάποιο Ίδρυμα Αποκατάστασης, μπορεί και... ΜΚΟ, εάν το αίσθημα της “αρπαχτής” είναι τόσο έντονο και ανίατο.
Keywords
Τυχαία Θέματα