To 34o πρωτάθλημά του στο μπάσκετ κατέκτησε ο Παναθηναϊκός! "Πράσινη" κορυφή και πάλι!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στον πέμπτο τελικό τον Ολυμπιακό και με ηγέτες τους Διαμαντίδη, Λασμέ, Ματσιούλις και Φώτση επιβλήθηκε 82-71 στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ!(vids)

Το "μπρέικ" που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού
την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ τους έδωσε μεγάλη ψυχολογία όπως φάνηκε.

Στον 5ο και καθοριστικό τελικό, οι "πράσινοι" επικράτησαν με 82-71, έκαναν το 3-2 και τελικά πανηγύρισαν το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Oι "πράσινοι" από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα, έπαιξαν με μεγάλη ενέργεια και πάθος φροντίζοντας να πάρουν μεγάλη διαφορά κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα η διαφορά κυμαινόταν πάνω από τους 10 πόντους, ενώ έφτασε και τους 22 (60-38), ωστόσο ο Ολυμπιακός στο δ' δεκάλεπτο κατάφερε να αντιδράσει. Μείωσε όμως τα άστοχα σουτ του σε καθοριστικά σημεία δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει περισσότερο (74-68).

Ένα καλάθι και φάουλ του Φώτση πανηγυρίστηκε έξαλλα στο 37' καθώς ήταν εκείνο που ξεκόλλησε την ομάδα από τους 74 πόντους.
Η λήξη του αγώνα βρήκε όλους τους παίκτες του "τριφυλλιού" αγκαλιά, ενώ ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου!

Σιγά - σιγά ο κόσμος έκανε στην άκρη αφήνοντας το παρκέ, ώστε να μπορέσει να γίνει η προετοιμασία για την απονομή. Όλοι με τη σειρά πέρασαν μπροστά από τα επίσημα, όπου και πήραν τα μετάλλια τους για να σηκώσει ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης το τρόπαιο στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Ο κόσμος αποθέωσε την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη που πρόσθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στη συλλογή του. Το 34ο όπως αναφέραμε. Δείτε videos από την κατάκτηση του τροπαίου και τους πανηγυρισμούς:
Keywords
Τυχαία Θέματα