The Return of the KING

Η ώρα της επιστροφής έφτασε! Ο LeBron James ανακοίνωσε μέσω του Sports Illustrated ότι αποφάσισε να επιστρέψει στους Cleveland Cavaliers!

Ούτε τηλεοπτική εκπομπή είχε αυτή τη φορά, ούτε συνέντευξη Τύπου. Ο LeBron James προτίμησε να μην μετατρέψει την απόφαση του σε τηλεοπτική σαπουνόπερα και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την απόφαση του μέσω μία προσωπικής επιστολής
στο Sports Illustrated (με τη "βοήθεια" του Lee Jenkins). Ποια είναι αυτή; Επιστρέφει στο Cleveland. Στο σπίτι του.

“Είμαι έτοιμος να αποδεχτώ την πρόκληση. Επιστρέφω σπίτι”.

Σε αυτές τις δύο προτάσεις καταλήγει η επιστολή των 952 λέξεων που δημοσίευσε το απόγευμα της Παρασκευής στο Sports Illustrated εκ μέρους του LeBron James, στην οποία ο 29χρονος σούπερ σταρ εξηγεί για ποιους λόγους αποφάσισε να αφήσει πίσω του το Miami και να επιστρέψει στο Cleveland. “Πριν καν οποιοσδήποτε ενδιαφερθεί που θα έπαιζα μπάσκετ, ήμουν ένα παιδί από το Βορειοανατολικό Ohio. Εκεί περπάτησα για πρώτη φορά, εκεί έτρεξα, εκεί έκλαψα, εκεί μάτωσα”. Ετσι ξεκίνησε την επιστολή του ο James.

"Η σχέση μου με το Ohio είναι μεγαλύτερη από το μπάσκετ"

“Οι άνθρωποι εκεί με έχουν δει να μεγαλώνω, μερικές φορές αισθάνομαι σαν να είμαι γιος τους. Θέλω να τους δώσω ελπίδα όποτε μπορώ. Θέλω να τους εμπνεύσω όποτε μπορώ. Η σχέση μου με το Βορειοανατολικό Ohio είναι μεγαλύτερη από το μπάσκετ. Δεν το συνειδητοποίησα πριν από τέσσερα χρόνια. Το συνειδητοποιώ τώρα”.

O LeBron James δήλωσε μετανιωμένος για τον τρόπο που έφυγε πριν από τέσσερα χρόνια, επισήμανε όμως ότι “πάλι θα έφευγα”. Γιατί; “Το Miami για μένα ήταν σαν το κολέγιο για τα υπόλοιπα παιδιά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με βοήθησαν να μεγαλώσω σε αυτό που είμαι τώρα. Εγινα καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος. Εμαθα από μία ομάδα που έχει βρεθεί εκεί όπου ήθελα να πάω. Πάντα θα σκέφτομαι το Miami σαν το δεύτερο σπίτι μου. Χωρίς τις εμπειρίες που είχα εκεί πέρα, δεν θα ήμουν ικανός να κάνω ότι κάνω σήμερα”.

Εν συνεχεία, ο 29χρονος σούπερ σταρ εξήγησε ότι πήγε στη Heat λόγω του Wade και του Bosh και επειδή “πίστεψα ότι θα κάναμε κάτι μαγικό εάν ενωνόμασταν... Τίποτα δεν θα αλλάξει αυτά που πετύχαμε, είμαστε αδέρφια για μια ζωή” τόνισε ο James, που ευχαρίστησε παράλληλα τον Micky Arison και τον Pat Riley. Αρκετά όμως με το Miami. Η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στο Cleveland.

"Πάντοτε ήξερα ότι θα τελείωνα την καριέρα μου στο Cleveland"

“Δεν θα κάνω συνέντευξη Τύπου ή πάρτι. Επειτα από αυτό είναι ώρα για δουλειά. Οταν έφυγα από το Cleveland είχα μία αποστολή, κυνηγούσα πρωταθλήματα και κατέκτησα δύο. Το Miami γνώριζε αυτό το συναίσθημα, η πόλη μας όμως δεν έχει αισθανθεί αυτό το συναίσθημα εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Ο στόχος μου παραμένει να κατακτήσω όσους περισσότερους τίτλους γίνεται αλλά το πλέον σημαντικό για μένα είναι να φέρω ένα τρόπαιο στο Βορειοανατολικό Ohio.

Πάντοτε πίστευα ότι θα επέστρεφα στο Cleveland και θα τελείωνα την καριέρα μου εκεί. Απλά δεν ήξερα πότε. Μετά το τέλος της σεζόν η Free Agency δεν ήταν καν στη σκέψη μου. Εχω όμως δύο παιδιά και τη σύζυγο μου, που είναι έγκυος. Αρχισα να σκέφτομαι πως θα ήταν να μεγαλώσω την οικογένεια μου στην πατρίδα μου. Κοίταξα και άλλες ομάδες αλλά δεν επρόκειτο να αφήσω το Miami για να πάω αλλού, εκτός από το Cleveland” ξεκαθάρισε ο James.

"Ολοι κάνουν λάθη..."

Οι αντιδράσεις των οπαδών του Cleveland όταν έφυγε από εκεί πριν από τέσσερα χρόνια, δεν θα μπορούσαν να μην τον επηρεάσουν. Ωστόσο, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. “Το γράμμα από τον Dan Gilbert, οι αποδοκιμασίες και το κάψιμο των φανέλων από τους οπαδούς των Cavs, όλα αυτά ήταν σκληρά για την οικογένεια μου. Τα συναισθήματα μου ήταν ανάμικτα, θα ήταν εύκολο να σκεφτώ ότι δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτούς τους ανθρώπους. Οταν το σκέφτομαι όμως από την άλλη πλευρά... Σκεφτόμουν πως θα αντιδρούσα. Συναντήθηκα με τον Dan (Gilbert), μιλήσαμε σχετικά. Ολοι κάνουν λάθη. Και εγώ έχω κάνει λάθη. Ποιος είμαι εγώ για να κρατήσω κακία;”.

Στο... προκείμενο τώρα. Η επιστροφή του LeBron James στο Cleveland μετατρέπει αυτομάτως τους Cavaliers σε διεκδικητή τίτλου. Ο ίδιος πάντως, δεν λέει μεγάλες κουβέντες. Οχι ακόμα. “Δεν υπόσχομαι ένα πρωτάθλημα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να το πετύχεις. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για αυτό. Φυσικά και θέλω να νικάω του χρόνου αλλά είμαι ρεαλιστής. Θα είναι μακρά διαδικασία, μακρύτερη απ' ότι ήταν το 2010. Θα δοκιμαστεί η υπομονή μου, το γνωρίζω αυτό. Θα έχουμε νεανική ομάδα, νέο προπονητή και εγώ θα είμαι ο παλιός πια.

"Η παρουσία μου σημαίνει περισσότερα εδώ πέρα"

Θέλω όμως να βοηθήσω αυτή την ομάδα να φτάσει σε ένα μέρος όπου δεν γνώριζαν ότι μπορούν να φτάσουν. Βλέπω τον εαυτό μου σαν μέντορα πια και είμαι ενθουσιασμένος που θα ηγηθώ αυτά τα ταλαντούχα παιδιά. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω τον Kyrie Irving να γίνει ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ του πρωταθλήματος μας. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω τον Tristan Thompson και τον Dion Waiters να ανέβουν επίπεδο. Και ανυπομονώ να παίξω πάλι μαζί με τον Anderson Varejao, έναν από τους αγαπημένους μου συμπαίκτες”.

Πέρα όμως από το μπάσκετ, ο LeBron αισθάνεται και κάτι άλλο. “Η παρουσία μου μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Miami, αλλά νομίζω ότι σημαίνει περισσότερα εδώ πέρα. Θέλω τα παιδιά στο Βορειοανατολικό Ohio να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν. Η κοινότητα μας έχει περάσει πολλά και χρειάζεται όσο περισσότερο ταλέντο μπορεί να πάρει. Στο Βορειοανατολικό Ohio τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κερδίζονται. Δουλεύεις για αυτά που έχεις.

Είμαι έτοιμος να αποδεχτώ την πρόκληση. Επιστρέφω σπίτι”.
Keywords
Τυχαία Θέματα