H Αμερική χάλασε το deal της Κύπρου με τη Ρωσία

Με τη θηλεία στο λαιμό και την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει επικίνδυνα, η Κύπρος καλείται στο παραπέντε να βρει οριστική λύση στο αδιέξοδό της.
Το μεγάλο ερωτηματικό που προκαλεί σε όλους η στάση της Ρωσίας, αλλά και η σιωπή των ΗΠΑ για το θέμα της Κύπρου, ερμηνεύεται από πολλούς, όπως αναφέρει και ο ξένος Τύπος σήμερα,
από την.......
δυσφορία που εξέφρασαν οι Αμερικανοί σχετικά με την ενδεχόμενη παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Όσο τα ανταλλάγματα της Ρωσίας προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στην Κύπρο ενέπλεκαν και τα έσοδα από το Φυσικό Αέριο, ήταν μια εξέλιξη που ανησυχούσε τους Αμερικανούς, οι οποίοι μέχρι εκείνοι την στιγμή δεν είχαν πάρει θέση.
Ο Πούτιν αλλάζει άρδην διαθέσεις επικαλούμενος μυστική συμφωνία της Κύπρου με την Ευρώπη για το κούρεμα των καταθέσεων χωρίς να ενημερωθεί η Ρωσία, αφήνοντας την Κυπριακή κυβέρνηση εκτεθειμένη και χωρίς την στήριξη των Ρώσων, παρά τις αρχικές υποσχέσεις για βοήθεια όπως είχε αποκαλύψει και ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Μάλιστα το μήνυμα των ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση αναφέρει : «Μην γίνεται όμηροι της Ρωσίας»
Την ίδια στιγμής η Daily Mail καταλήγει πως δεν είναι γνωστά «τα ανταλλάγματα της Μόσχας για την παροχή βοήθειας στην Μεγαλόνησο, όμως μπορεί να αποκτήσει μία ναυτική βάση σε ένα νευραλγικό σημείο του πλανήτη έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα. Κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε μία εκπληκτική αναβίωση της χώρας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991. Για την Ευρώπη, αυτό θα ήταν ταπείνωση. Και μάλιστα οι συνέπειες θα ήταν τόσο ενοχλητικές σαν αυτές που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου».
Keywords
Τυχαία Θέματα