20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της εισαγωγής τρανέξουαλ στην ΕΛΑΣ

Την εισαγωγή τρανσέξουαλ ατόμων στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ζητούν είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Οι βουλευτές επικαλούνται πρόσφατη προκήρυξη για την εισαγωγή στις σχετικές σχολές...
της αστυνομίας η οποία επισημαίνει ότι οι «ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (όπως η διαταραχή ταυτότητας φύλου)» αποτελεί αιτία αποκλεισμού των υποψηφίων.

«Ο αποκλεισμός που προβλέπει η προκήρυξη συμβάλλει σε
στιγματισμό των τρανς προσώπων καθώς υιοθετεί την άποψη ότι η τρανς κατάσταση αποτελεί ψυχική διαταραχή κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις επιστημονικές θέσεις που έχουν διατυπώσει μια σειρά από διεθνείς και ελληνικούς φορείς, όπως για παράδειγμα η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση και ο Κλάδος Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, οι οποίοι συντάσσονται στην κατεύθυνση της αποπαθολογικοποίησης της τρανς κατάστασης, διαφωνώντας έντονα με την ψυχιατρικοποίηση της» τονίζουν μεταξύ άλλων οι ερωτώντες βουλευτές μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης που πρόσφατα καταψήφισε την διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα