Υπό εξέταση η Mercedes SLS AMG E-Cell Roadster

H Mercedes φαίνεται ότι εξετάζει το να βγάλει στη παραγωγή την SLS AMG E-Cell Roadster. Σύμφωνα με την De Telegraaf, οι πωλήσεις της coupe έκδοσης θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, αλλά η εταιρία δεν ξέρει πόσοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό supercar. Αν οι πωλήσεις της coupe έκδοση πάνε καλά, τότε η ανοικτή roadster έκδοση θα μπορούσε

να περάσει στη παραγωγή.

Το αυτοκίνητο θα φορά αυτή τη πλατφόρμα, και το αυτοκίνητο ανήκει στη στρατηγική του ομίλου “AMG Performance 2015″. Η Mercedes συνεργάστηκε με το αγωνιστικό τμήμα της Formula 1 ώστε να να αναπτύξουν το σύστημα KERS (Kinetic Energy Recovery System) του αυτοκινήτου.

Εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους ανά ένα σε κάθε τροχό. Οι ηλεκτροκινητήρες αυτοί τροφοδοτούνται από μπαταρία χωρητικότητας 48 kWh, μπορούν και στροφάρουν στις 12.000 σ.α.λ και αποδίδουν συνολικά 392kW (562 άλογα) με 880 Nm ροπής διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4 δευτερόλεπτα, 0.2 δευτερόλεπτα αργότερα από την βενζινοκίνητη έκδοση.

Το torque vectoring system στέλνει την ροπή ανεξάρτητα σε κάθε τροχό έτσι ώστε να βελτιώνει την δυναμική συμπεριφορά και το κράτημα στις στροφές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα