Υπαίτιος ο Perez για το ατύχημα με το Massa στον τελευταίο γύρο του χθεσινού αγώνα

12:36 9/6/2014 - Πηγή: AutoBlog

Με την πρώτη ματιά, αρκετοί μπορεί να θεώρησαν πως ο Felipe Massa ήταν ο άνθρωπος που έφταιγε για το ατύχημα με τον Sergio Perez στον τελευταίο γύρο του Καναδικού Grand Prix. Όμως, οι αγωνοδίκες εξέτασαν όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και κυρίως τα onboard πλάνα από το μονοθέσιο του Μεξικανού και κατέληξαν πως αυτός ήταν υπαίτιος για το ατύχημα, αφού κινήθηκε καθυστερημένα, και κατά το φρενάρισμα, προς το μέσο της πίστας για να υπερασπιστεί τη θέση του. Έτσι, στον

επόμενο αγώνα στην Αυστρία, ο Perez θα κουβαλάει ποινή 5 θέσεων για την εκκίνηση.

Οι δυο πιλότοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος που έφτασε τις δυνάμεις των 27g, ένα ακόμη πειστήριο των μεγάλων βημάτων που έχουν γίνει στον τομέα της ασφάλειας. Η Force India του Μεξικανού αντιμετώπιζε θέμα με τα ηλεκτρικά, το οποίο όμως λύθηκε στους τελευταίους 2 γύρους, με τον Perez να μη βλέπει δικό του λάθος στο ατύχημα.

Στον τελευταίο γύρο υπερασπιζόμουν τη θέση μου πηγαίνοντας στην πρώτη στροφή, όταν ξαφνικά χτυπήθηκα από πίσω. Ήταν ένα μεγάλο ατύχημα, αλλά είμαι εντάξει. Είμαι πολύ λυπημένος για την ομάδα, γιατί είχαμε έναν καταπληκτικό αγώνα και η στρατηγική του ενός pit-stop δούλευε τέλεια.

Ο Daniel (Ricciardo) κατάφερε να με περάσει, όταν είχα ένα ηλεκτρικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου, αλλά κατάφερα να επαναφέρω το σύστημα για τους τελευταίους γύρους. Το βάθρο ήταν πιθανό και είμαι πολύ απογοητευμένος για τους βαθμούς που χάσαμε.

Από την άλλη πλευρά, ο Felipe Massa μίλησε στον Perez μετά το ατύχημα, αλλά δεν πήρε απάντηση. Ο Βραζιλιάνος ήταν έξαλλος από την κίνηση του οδηγού της Force India, τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο, βαφτίζοντάς τον επικίνδυνο.

Του μίλησα στο ιατρικό κέντρο. Ήμουν τόσο απογοητευμένος μαζί του. Του είπα ότι πρέπει να μάθει. Ήθελα να βάλει τον εαυτό του στη θέση μου, επειδή είχα ένα τεράστιο ατύχημα και ειλικρινά νόμιζα ότι επρόκειτο να πληγωθώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έστριψε πάνω σε κάποιον κατά το φρενάρισμα. Το έχει κάνει αυτό πολλές φορές. Δεν μου είπε τίποτα, απλά γύρισε και έφυγε. Ελπίζω να μαθαίνει.

Κάνουμε περίπου 300 χλμ/ώρα εκεί. Με ένα άλλο αυτοκίνητο ακριβώς μπροστά, θα μπορούσε να ήταν ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Έχουμε τους κανόνες εδώ και μερικά χρόνια, που λένε ότι, όταν ένα αυτοκίνητο είναι δίπλα από την μια πλευρά, το άλλο δεν μπορεί να κινηθεί περισσότερο. Αυτός κινήθηκε και χτυπήσαμε.

Είναι επικίνδυνο. Για μένα οι πέντε θέσεις δεν είναι αρκετές. Ήταν επικίνδυνος. Θα μπορούσαμε να έχουμε πέσει πάνω στο Vettel.

Στο έτερο συμβάν που βρισκόταν υπό διερεύνηση, αυτό του ατυχήματος του πρώτου γύρου μεταξύ των δυο Marussia, οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή τριών θέσεων για την εκκίνηση του επόμενου αγώνα, στο Max Chilton.

[Photo Copyrights: Getty Images]

Keywords
Τυχαία Θέματα