Βοήθεια για τα 1.000 άλογα θα μπορούσε να πάρει η Formula 1 από τη Formula E

Από την πρώτη στιγμή που η FIA δημιούργησε το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, τη Formula E, δεν ήταν πολλοί αυτοί που επικρότησαν τη συγκεκριμένη κίνηση. Η προσπάθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να περάσει την οικολογία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με βρίσκει αντίθετο και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος σε αυτή την όψη του νομίσματος.

Τα προβλήματα στη Formula 1

έγιναν περισσότερα από το 2014 όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, ενώ από την άλλη η υποτιθέμενη οικολογία δεν ενδιαφέρει τους οπαδούς, αφού οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι ο πλανήτης δεν πρόκειται να σωθεί αν μειωθούν λίγο οι ρύποι που παράγουν τα μονοθέσια ή αν μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου, ενώ ούτε το άθλημα θα συμπαρασύρει όλους τους άλλους στην οικολογική συνείδηση.

Οι υπεύθυνοι της Formula E θέλουν να μας πείσουν για τη χρησιμότητα της σειράς, όχι μόνο για τον πλανήτη, αλλά και για τη Formula 1. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Magneti Marelli, Roberto Dalla, υποστηρίζει ότι τα μονοθέσια της Formula 1 θα μπορούν να παράγουν ακόμα και 1.000 άλογα αν χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία που θα δούμε στη Formula E, κάτι που τελικά θα περάσει και στα αυτοκίνητα παραγωγής, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η πρόκληση που έχουμε με τη Formula E είναι να αναπτύξουμε λύσεις υψηλής αγωνιστικής τεχνολογίας με ηλεκτρικούς κινητήρες 300kW (408 άλογα). Στο μέλλον, η Formula 1 θα μπορούσε να χρειαστεί μεγαλύτερους κινητήρες, μεγαλύτερο ERS και όχι μόνο 120kW (163 άλογα) και τελικά 300kW, αν θέλεις να έχεις 1.000 άλογα.

Σκεφτείτε ότι διατηρούμε την προσέγγισή μας στη Formula E να αναπτύξουμε το καλύτερο που μπορούμε από τεχνικής πλευράς σε ένα βιώσιμο περιβάλλον, δύο περιοχές που είναι πολύ μακριά. Πιστεύουμε ότι αύριο, αυτή η λύση θα χρησιμοποιηθεί στη Formula E και θα βοηθήσει τη μελλοντική κατεύθυνση της Formula 1.

Η Formula E, περισσότερο από τη Formula 1, θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε ξανά την ηλεκτρική αρχιτεκτονική του μονοθεσίου, την τάση, τη συσκευή κ.λπ. Είμαι σίγουρος ότι η Formula 1 θα χρησιμοποιήσει αυτή την εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα τα υδραυλικά θα εξαφανιστούν από τη Formula 1. Έτσι, αυτό που μαθαίνουμε από τη Formula E μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και γενικότερα στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου.

Φυσικά, μια πολύ απλή λύση για τις 4ψήφιες ιπποδυνάμεις είναι η επιστροφή των V10 κινητήρων! Συγγνώμη, το ξέχασα: έτσι δεν είμαστε οικολόγοι και δε νοιαζόμαστε για το περιβάλλον…

Keywords
Τυχαία Θέματα