Βελτιώσεων χρήζει το σύστημα ψύξης της C34, σύμφωνα με τον Smith

Με το στόμα ανοιχτό μάς άφησε όλους η Sauber στο ξεκίνημα τη φετινής σεζόν. Το γεγονός πως η Ferrari παρουσίασε ένα βελτιωμένο power unit, αλλά και το ότι η νεότητα των μονοθεσίων έκρυβε την έλλειψη χρημάτων της ελβετικής ομάδας, είχαν ως αποτέλεσμα να πάρουν 19 συνολικά βαθμούς σε μόλις δύο αγώνες (Αυστραλία και Μπαχρέιν), προτού αρχίσει να μειώνεται σημαντικά η ανταγωνιστικότητα της C34.

Από

τις αρχές του περασμένου μήνα, η Sauber έκανε μία σημαντική προσθήκη στις τάξεις της, μέσα από την πρόσληψη του Mark Smith. Ο Βρετανός έχει πολλή δουλειά μπροστά του και μάλιστα πρέπει να εργαστεί χωρίς πολλούς πόρους, γεγονός που αυξάνει τον βαθμό της πρόκλησης. Ένα από τα προβλήματα που εντόπισε ο Smith είναι το σύστημα ψύξης στην C34, το οποίο θα πρέπει να βελτιωθεί, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί από την ερχόμενη σεζόν.

Πρέπει να βελτιώσουμε λίγο περισσότερο την ψύξη και μιλάω για μία ισορροπία μεταξύ της αεροδυναμικής απόδοσης και της ψύξης. Ήταν αρκετό δύσκολο για τα παιδιά, επειδή πέρυσι ήταν περισσότερο άγνωστο, μα τώρα είναι πιο γνωστό καθώς βαδίζουμε στην επόμενη σεζόν, έτσι θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στην βέλτιστη κατάσταση.

Το βασικό είναι να διασφαλίσουμε ότι παίρνουμε το μέγιστο από το μονοθέσιο που έχουμε. Είναι προφανές ότι ξεκινήσαμε τη σεζόν σε μια πολύ δυνατή θέση, αλλά το μονοθέσιο ήταν καλύτερο ή χειρότερο σε ορισμένους τύπους πίστας. Δουλεύουμε όλοι σκληρά για να κατανοήσουμε τον λόγο που συμβαίνει αυτό και να βρούμε λύσεις που να μας επιτρέπουν να παίρνουμε το μέγιστο σε μία πιο σταθερή βάση.

Τα οικονομικά της Sauber είναι από τα χειρότερα στη Formula 1, όπως φαίνεται και από την καμπύλη εξέλιξης του μονοθεσίου. Αυτό που θέλει ο νέος Τεχνικός Διευθυντής είναι να επιλέγονται από την αρχή οι καλύτερες λύσεις στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου και μετέπειτα στη βελτίωσή του, λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού.

Έχω τις σκέψεις μου για το τι πρέπει να κάνουμε και δε νομίζω ότι είναι κάτι σημαντικό, αλλά, όπως πολλά πράγματα, τίποτα δεν αλλάζει μέσα σε μία νύχτα. Τα συστατικά είναι όλα εκεί, μα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε τα πράγματα σωστά από την αρχή. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε «εντάξει, δεν δούλεψε, ας προσπαθήσουμε πάλι».

Έτσι, λοιπόν, ένα από τα βασικά σημεία που πρέπει να εστιάσουμε είναι να σιγουρευτούμε ότι διαλέξαμε τον σωστό τρόπο, ειδικά στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου για την επόμενη σεζόν. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μας με τις μεγάλες ομάδες είναι ότι οι μικρές έχουν περιορισμένες επιλογές, και αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση.

Θα πρέπει να καταλάβουμε τι είναι σωστό για εμάς, με την αρχιτεκτονική μας, με τα εργαλεία που έχουμε, και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα