Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν την Saab, παγώνουν όλες οι εγγυήσεις [w/video]

Μετά την ανακοίνωση της αίτησης πτώχευσης της Saab ένας κυκεώνας ειδήσεων και φημών κυκλοφόρησαν στο internet. Αρχικά η Saab Αμερικής ανακοίνωσε ότι παύει προσωρινά να καλύπτει τις εγγυήσεις των καινούργιων μοντέλων της Saab που καλύπτονται ακόμη από την εργοστασιακή εγγύηση. Ωστόσο η GM, δήλωσε ότι σε περίπτωση που η Saab

δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις υποχρεώσεις της στο θέμα των εγγυήσεων στην Αμερική και στον Καναδά, θα αναλάβει αυτή την κάλυψη αυτών των αυτοκινήτων.

Από την μεριά μας επικοινωνήσαμε την Saab Ελλάδος για το τι θα γίνει με τις εγγυήσεις των αυτοκινήτων της Saab στην Ελλάδα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση. Μόλις μας απαντήσουν (λογικό αύριο το πρωί) θα ενημερωθεί το άρθρο.

Επίσης φαίνεται ότι οι Κινέζοι της Youngman ενδιαφέρονται ακόμη για την Saab, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η Τουρκική κυβέρνηση η οποία έδειξε ενδιαφέρον για την αγορά της. Άτομα της τουρκικής πρεσβείας στην Στοκχόλμη επισκέφτηκαν χθες το Σουηδικό Υπουργείο Βιομηχανίας και ζήτησαν να ενημερωθούν για την πιθανότητα αγοράς της εταιρίας. Η Τουρκία θέλει να αγοράσει την Saab Automobile AB έτσι ώστε να κατασκευάσει το τουρκικό αυτοκίνητο. Σε ότι αφορά την Youngman, φαίνεται ότι έχει διωρήσει δικηγόρους ώστε να έρθουνε σε επαφή με την General Motors έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση για την εξαγορά της Saab. H Youngman αρχικά θέλει να πάρει την πλατφόρμα Phoenix. Ωστόσο υπάρχουν 2 προβλήματα. Η πλατφόρμα έχει 10% τεχνολογία της GM, αλλά και η ανάπτυξη της ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτά δήλωσε ο Muller ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα χρειαζόταν ακόμη 1,5 με 2 χρόνια ώστε η πλατφόρμα να ήταν έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα.

Από την άλλη φαίνεται ότι το μουσείο της Saab έχει βγει στο σφυρί, η GM πουλά όσο όσο τα 9-4Χ που έχει κατασκευάσει ενώ κυκλοφόρησε ένα promo video του 9-4X το οποίο δεν βγήκε ποτέ στον αέρα. Τέλος δες και την συνέντευξη τύπου του CEO της Saab, Victor Muller που έδωσε την Δευτέρα και σε αυτή δήλωσε ότι είναι πιθανό η Saab να σωθεί εάν βρεθεί κάποιος επενδυτής σύντομα. Και ο πόλεμος στο Facebook της GM συνεχίζεται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα