Το τελευταίο Volkswagen T2 Kombi μεταφέρθηκε στο Commercial Vehicles μουσείο της εταιρίας στο Ανόβερο

Το 2013, ήταν η τελευταία χρονιά κατά την οποία παραγόταν το Volkswagen T2 Kombi και η Γερμανική εταιρία αποφάσισε να δημιουργήσει την Last Edition ώστε το ιστορικό όχημα να φύγει με στυλ. Η VW είχε προγραμματίσει να κατασκευαστούν 600 αυτοκίνητα αλλά η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη (παρά την υψηλότατη τιμή των 26.700€) που η παραγωγή διπλασιάστηκε. Το νούμερο 1.200 VW Type 2 Kombi όμως δεν πωλήθηκε ποτέ.

Αντ’ αυτού, μεταφέρθηκε στο Commercial Vehicles μουσείο της Volkswagen

στο Ανόβερο όπου και θα εκτίθεται για την υπόλοιπη ζωή του.

Το μοντέλο είναι βαμμένο σε baby-blue και άσπρο χρώμα με άσπρες ατσάλινες ζάντες. Διαθέτει άφθονα “56 anos – Kombi Last Edition” αυτοκόλλητα μέσα και έξω ενώ στα παράθυρα υπάρχουν κουρτινάκια. Στο πίσω μέρος του Kombi υπάρχει ένας 1400άρης flex-fuel υδρόψυκτος κινητήρας που αποδίδει 78 ίππους με βενζίνη και 80 με αιθανόλη και συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Το Volkswagen T1 Kombi κατασκευάζεται στην Βραζιλία από το 1957 και το T2 από το 1975. Η παραγωγή σταμάτησε το 2013 για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια του αυτοκινήτου και τις εκπομπές ρύπων. Το εργοστάσιο στην Βραζιλία, κατασκεύασε περίπου 1.12 εκατομμύρια Kombi στα 56 χρόνια που λειτουργούσε, δηλαδή 20.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.


[Πηγή: Volkswagen]

Keywords
Τυχαία Θέματα