Το σύστημα της Lotus δεν ενθουσιάσει τη Red Bull

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε καινοτομία που βλέπουμε στη Formula 1, οι υπόλοιπες ομάδες σπεύδουν να την αντιγράψουν αμέσως, ώστε να κερδίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κάποια δέκατα στον γύρο. Η πρώτη καινοτομία που έγινε γνωστή το 2012 ήταν το σύστημα ρύθμισης ύψους της Lotus. Η Ferrari έχει καταθέσει σχέδια στη FIA για ένα δικό

της σύστημα, ενώ μπορεί να έχει πάρει και την έγκρισή της. Όπως είδαμε χθες, οι Ιταλοί ετοιμάζουν και F-Duct για την εμπρός αεροτομή, θέλοντας να βελτιώσουν κατακόρυφα το εμπρός μέρος του μονοθεσίου, εκεί όπου το 2011 ήταν το κύριο πρόβλημα.

Από τις ομάδες που δεν βιάζεται ν’ αντιγράψει το σύστημα της Lotus είναι η Red Bull, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της ομάδας, Christian Horner. Ας μην ξεχνάμε ότι η αυστριακή ομάδα έχει κατασκευάσει την πιο εύκαμπτη εμπρός πτέρυγα, αν και φήμες θέλουν τη FIA να στοχεύει στην εξάλειψη της ευκαμψίας. Ας δούμε τι δήλωσε ο Βρετανός.

Είναι όπως όλ’ αυτά τα πράγματα. Έχει να κάνει με το πώς λειτουργούν και πώς ενσωματώνεται στο μονοθέσιο. Τα πράγματα πρέπει να λειτουργήσουν ως σύνολο, και όχι ως μεμονωμένα στοιχεία. Φαίνεται να είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά είμαι ο λάθος άνθρωπος για να το σχολιάσω.

Επιπλέον, ο Horner δε γνωρίζει την ανταγωνιστικότητα της RB8, παρόλο που η RB7 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο του 2011.

Είμαστε απασχολημένοι αυτή τη στιγμή. Όλοι στο εργοστάσιο δουλεύουν πολύ σκληρά, αλλά μέχρι στιγμής, φαίνεται να είμαστε εντός προγράμματος για το νέο μονοθέσιο.

Η Red Bull RB8 θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 6 Φεβρουαρίου, όμως για να πάρει μέρος στις δοκιμές που ξεκινούν την επόμενη μέρα, θα πρέπει να έχει περάσει όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης της FIA.

Για φέτος, η πρόκληση είναι ότι πρέπει να περάσουμε όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης πριν τρέξει το μονοθέσιο, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Είμαστε σε λογικό πλαίσιο, όμως είμαστε επικεντρωμένοι σε ‘μάς. Θα δούμε όταν τα μονοθέσια τρέξουν στο πρώτο τεστ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα