Το νέο Mitsubishi Evo θα βασίζεται στη δεύτερη γενιά του ASX και θα είναι plug-in hybrid

Πριν περίπου ένα χρόνο διάβασες τις πρώτες φήμες, ενώ τον προηγούμενο Οκτώβριο η Mitsubishi ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ο αντικαταστάτης του Lancer Evo θα είναι crossover.

Τελευταίες αναφορές από το Μεγάλο Νησί λένε ότι το crossover αυτό θα είναι η δεύτερη γενιά του ASX, καθώς θα διαθέτει μια “καυτή” έκδοση. Η κατεύθυνση αυτή έχει εξηγηθεί από τον πρόεδρο της Mitsubishi,

Osamu Masuko, καθώς έχει πει ότι σταδιακά, ο ορισμός των SUV αλλάζει, προβλέποντας ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του Evolution και ενός SUV, μπορεί να γίνει πιο γενική.

Από την άλλη, ο διευθύνον σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρίας Tetsuro Aikawa, αποκάλυψε ότι η εταιρία του επιθυμεί να λανσάρει την Evo έκδοση του crossover με plug-in υβριδική τεχνολογία. Το “νέο Evo” θεωρείται βέβαιο ότι θα ενσωματώνει τεχνολογίες εμπνευσμένες από το ηλεκτρικό αγωνιστικό που κατέβασε η Mitsubishi στο Pikes Peak (MiEV Evolution III), ενώ φυσικά, θα χρησιμοποιεί και το Super All Wheel Control σύστημα τετρακίνησης που ούτως ή άλλως χρησιμοποιείται και στο MiEV Evolution.

Στιλιστικά στοιχεία της επόμενης γενιάς του ASX είδαμε στο σχέδιο του XR-PHEV II concept, που παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο. Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου αναμένεται μέσα στο 2016, ενώ μόνο αν έχει θετική ανταπόκριση από το κοινό, θα υπάρξει η γρήγορη έκδοση του μοντέλου, η οποίο όμως δεν αναμένεται σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα